Vorming, workshops en lezingen

Autisme is een zeer complexe aandoening waardoor het erg moeilijk is om de volledige omvang van deze problematiek te begrijpen zonder de juiste training. Daarom biedt Toerisme voor Autisme training
voor gidsen, onthaalpersoneel, bewakers, etc. aan over hoe u kunt communiceren met mensen met autisme. Door uitleg te geven over wat autisme is en hoe u kunt communiceren met een persoon met autisme, zullen gidsen en personeel meer vertrouwen hebben in hun omgang met deze doelgroep. Hierdoor zullen mensen met autisme zich meer welkom voelen. Deze vormingen kunnen eveneens volledig worden afgestemd op maat.

Wat zijn mogelijke onderwerpen van een lezing of workshop?

De rode draad van de lezing is hoe je jouw organisatie autismevriendelijker kan maken. Hierbij wordt elke lezing op maat gemaakt en afgestemd op de interesses van het publiek en/of thema van de bijeenkomst. Daarnaast worden voorbeelden en verhalen zodanig gekozen dat ze aansluiten bij de mensen in de zaal en aanzetten tot actie. 

Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Wat is autisme?
  • Hoe ga ik om met mensen met autisme?
  • Op welke manier kan ik mijn organisatie toegankelijker maken voor kinderen en volwassenen met autisme?
  • Hoe kan een autismevriendelijke aanpak de algemene kwaliteit van mijn publiek verbeteren? 
  • Tips voor autismevriendelijk gidsen

Het is eveneens mogelijk om vormingen te organiseren voor hulpverleners, alsook ouders van kinderen met autisme, volwassenen met autisme en andere geïnteresseerden. Dit kan gaan omtrent autisme en vrije tijd, een voorstelling van het project, tips bij het plannen van een vakantie, etc. 

Ontdek hier onze andere diensten

Interesse in een vorming?

Indien u zelf een ander voorstel heeft of vragen heeft, twijfel dan niet om contact op te nemen.