Welke accommodaties zijn het meest geschikt voor een persoon met autisme?

Het kiezen van een autismevriendelijke vakantiebestemming is vaak geen evidentie. Afhankelijk van persoon tot persoon zullen andere noden voorop staan. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een vakantiehuisje/appartement te huren waar je verblijft met de mensen die je kent. Dat zorgt voor minder stress dan bijvoorbeeld een druk hotel vol vreemden. Je hebt dan ook de mogelijkheid om voor jezelf te koken en de producten te kiezen (of meenemen van thuis) waaraan je misschien gehecht bent. Voor een overzicht van locaties waar je terecht kan in Belgie kan je gerust een kijkje nemen op onze bestemmingspagina.

Evengoed kan je ook kiezen voor kleinschalige campings of vakantieparken. Wist je dat er zelfs campings en vakantieparken zijn met speciale voorzieningen of aanpassingen?

In Nederland bijvoorbeeld zijn er verschillende autismevriendelijke vakanties te vinden. Zo heb je er autismevriendelijke campings, ideaal voor gezinnen, en zelfs een aantal kleinschalige vakantieparken die specifiek op zorg zijn gericht. Hier voelen kinderen met autisme zich vaak beter op hun gemak, worden ze geaccepteerd zoals ze zijn en zijn er vaak speciale voorzieningen of aanpassingen gedaan. Bovendien leren ze andere kindjes kennen die ze snappen, omdat ze net zo zijn en denken als zichzelf.

Enkele voorbeelden van autismevriendelijke campings in Nederland: 

Als je niet van kamperen houdt, zijn er ook vakantieparken die zich speciaal richten op kinderen met een zorgvraag. Een voorbeeld hiervan zijn de Vakantiebungalows De Roek in Nederland (bungalowpark bij een zorgboerderij, eventuele hulphonden zijn ook welkom).

Op andere plekken in Europa zijn er ook autismevriendelijke accommodaties. 

Enkele voorbeelden:

  • Camping Parc de la Brenne in Frankrijk (er zijn hulpmiddelen en thuiszorg beschikbaar, er is aangepaste animatie, een snoezelruimte en er heerst rust)
  • Hakuna Matata Holidays in Griekenland (verblijven in een woonwagen in een olijfboomgaard, een kleinschalige plek waar gasten hun eigen gang kunnen gaan, ook is er een oppasservice aanwezig)
  • Casa Amigo in Spanje (de rustieke ligging is zeer geschikt voor families met kinderen die weinig prikkels kunnen verdragen)

Alvast veel succes met de zoektocht! Ken je zelf nog leuke plekjes? Laat het dan zeker weten in de comments! Zo helpen we elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen