Sven Nys Cycling Center

Deze uitstap is echt iets voor de sportievelingen of gewoonweg voor sportliefhebbers! Op de Balenberg is een prachtig belevingscentrum uitgewerkt over de cyclocross. Je kan er kampioenentruitjes bewonderen van verschillende cyclocrossers en wandelt er van het ene historische wielermoment in het andere. Daarnaast kan je zelf ook testen hoe ver jij geraakt in de zandbak of jij het juiste bandenprofiel aan de juiste ondergrond kan koppelen en zoveel meer!

In het Belevingscentrum kunnen gezinnen ook een gratis doepakket krijgen. Deze zoektocht neemt je op spelenderwijze manier mee doorheen het belevingscentrum en de Balenberg. Er zijn vele, leuke opdrachten voor verschillende leeftijden!

Daarnaast kan je op deze site ook gratis gebruik maken van het fietsparcours. Ook kan je tegen betaling verschillende fietsen huren. 

Bezoek je het Sven Nys Cycling Center graag op een rustig moment? Dan kom je best tijdens de week of op zondagvoormiddag. Bij goed weer kan het er wel zeer druk zijn.

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant.

Openingsuren

November tot maart: 10 – 17 uur 
April tot oktober: 10 – 18 uur

Gesloten op maandag én van 24 december tot en met 2 januari

Adres

Balenbergstraatje 11 – 3128 Tremelo

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Sportimonium 1

Sportimonium

Hidrodoe

Hidrodoe

Klompenmuseum

Klompenmuseum en belevingspad

Activiteiten in de buurt

Damiaanmuseum

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum ’14-’18

M-Museum

Leave a Reply