Quiz over de virtuele tour in het Museum voor Natuurwetenschappen

Heel wat museums zijn op dit moment online te bezichtigen! Je hoeft dus helemaal niet naar buiten te gaan om te genieten van een culturele activiteit! Een van deze musea is het Museum voor Natuurwetenschappen. Om dit virtuele museumbezoek iets autismevriendelijker te maken, hebben wij voor jou een quiz gemaakt! Hieronder heb je 10 vragen over de tentoonstellingen in het museum. Deze kan je op het gemak oplossen aan de hand van Arts en Culture Google!

Veel succes!

Vragen

 1. In het museum staan enkele skeletten van Iguanodons. Hoeveel volledige Iguanodons staan er in de glazen kooi van het museum?
 2. Deze Iguanodons zijn de sterren van het museum! Waar werden deze dinosaurussen ontdekt?
 3. Welk dier staat voor achter de bizon in de ‘Galerij van de evolutie’?
 4. In het museum staat een reconstructie van de bekendste mensachtige. De eerste resten zijn gevonden in 1974. Het was wellicht een vrouw. Wat was haar naam?
 5. Hoeveel volledige reconstructies van mensen staan er in de ‘Galerij van de mens?’
 6. In het museum voor Natuurwetenschappen is een zaal met allemaal stenen. Eén van deze stenen staat op een aparte sokkel. Welke steen is dit?
 7. Hoe heet het schip dat afgebeeld wordt in een tekening van het Museum voor Natuurwetenschappen?
 8. Onze voorouders maakten rotstekeningen. Het bekendste Belgische kunstwerk uit het bovenpaleolithicum is de steen van Chaleux. Wat staat op beide kanten van deze steen?
 9. In 1860 werden in Lier beenderen opgegraven van enkele dieren uit het bovenpaleolithicum. Welke dieren waren dit?
 10. In het museum staan een drietal schedels van dinosaurussen naast elkaar. Wat zijn de namen van de dinosaurussen aan de buitenkant? De naam van de dinosaurus in het midden hoef je niet te zoeken.

Alle antwoorden kan je terugvinden in de verschillende tentoonstellingszalen van het Museum voor Natuurwetenschappen, alsook de informatiepagina’s. Dit kan je allemaal terugvinden via deze link: https://artsandculture.google.com/partner/royal-belgian-institute-of-natural-sciences

De antwoorden kan je terugvinden onder deze afbeelding. Scrol dus niet te ver!

Museum Voor Natuurwetenschappen

Antwoorden

 1. 8
 2. In een steenkoolmijn te Bernissart
 3. Een giraf
 4. Lucy
 5. 13
 6. Een maansteen
 7. De Belgica
 8. Op de ene kant staat een paard met twee geiten. Op de andere kant staan twee dieren door elkaar: een rendier en een oeros.
 9. 1 jonge mammoet, 2 volwassene mammoeten, een holenhyena, een paard en een hert.
 10. Een paralophosaurus en een pachycephalosaurus.

Is het jou gelukt om alle vragen te beantwoorden? Goed zo! Heb je zelf zin gekregen om een ander museum te bezoeken en zelf 10 vragen en antwoorden op te stellen? Dan mag je deze altijd delen met ons via de Facebookgroep van Toerisme voor Autisme! Zo kan je misschien andere mensen een leuke activiteit geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen