Hoe reizen als persoon met autisme met iemand zonder autisme?

Mijn belangrijkste tip voor reizen met iemand anders, is dat het een persoon is bij wie je je echt goed voelt. Iemand waarbij je jezelf kan en mag zijn. Ook vind ik het belangrijk dat de persoon/personen in kwestie kennis hebben van je autisme, vertel hen specifiek hoe ASS zich precies bij jou uit. Leg je noden en zorgen uit aan je reispartner(s) vóórdat je op reis vertrekt. Zo zijn er geen onverwachte onenigheden tijdens de vakantie. 

Zoek misschien ook best een reisgenoot die wat dezelfde interesses heeft als jou tijdens het reizen (vb. steden bezoeken of veel natuurwandelingen maken of watersport beoefenen). De kans is natuurlijk groot dat jullie niet altijd hetzelfde zullen willen doen. Probeer dan naar een compromis te zoeken. 

Van 27 tot 31 mei ben ik op citytrip in Barcelona met mijn meter en mama. Dat zijn de twee personen die me het beste kennen en ik heb er dan ook vertrouwen in dat moest er iets zijn op reis, ik steeds bij hen terecht kan. Die zekerheid hebben, geeft al veel rust. Ik heb – zoals ik in het verleden nog al gedaan heb – alle tickets geregeld, in samenspraak uiteraard. Het plannen van een vakantie op zich, is voor mij al de eerste stap van het reizen, ik vind het echt leuk om alles uit te zoeken (sommige mensen vinden dit juist niet leuk, I know). 

Het is de tweede keer dat we met ons drietjes een citytrip doen. De eerste keer was naar Amsterdam in 2017 en daar heb ik toen ook erg van genoten.

Meer over mijn ervaringen in Barcelona, zal je zeker nog te lezen krijgen na de reis!

Ik kijk er alvast naar uit!

Reizen jullie het liefst samen met iemand anders of alleen? Een groepsreis kan natuurlijk ook! Dat ga ik doen in juli met KrisKras. Persoonlijk vind ik dat wel veel spannender dan met mijn mama en meter, want die mensen ken ik helemaal niet. Maar ik weet dat het goede begeleiding is dus dat stelt me wel gerust.

Liefs,

Roxane


Over Roxane

Ik ben Roxane, 23 jaar en ik heb een passie voor schrijven, reizen, films/series, boeken en watersporten. Sinds mijn zeventiende heb ik de diagnose autismespectrumstoornis. Ik zal hier blogberichten delen over mijn ervaringen in de recreatieve en toeristische sector als persoon met autisme. Hopelijk vinden jullie het een beetje interessant! Je kan mijn avonturen van dichtbij volgens op mijn Instagram @roxanebauwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen