5 autismevriendelijke activiteiten om te doen in de kerstvakantie!

De kerstvakantie is begonnen! Deze tijd breng je het liefst van al door met familie en vrienden. Geen zin om de hele vakantie thuis te blijven? Ben je op zoek naar een autismevriendelijke uitstap in Vlaanderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Toerisme voor Autisme stelt alvast 5 fijne uitstaptips voor om even te ontsnappen aan het feestgebeuren. Een volledig overzicht van alle autismevriendelijke uitstappen in Vlaanderen kan je hier vinden.

 

Serpentarium

Serpentarium

Voor de dierenvrienden is een bezoek aan het Serpentarium in Blankenberge een echte aanrader! Dit is namelijk de enige reptielenzoo in België. Bewonder er de vele hagedissen, slangen en kikkers. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen bij de kaaimannen! Deze dierentuin is bovendien zeer mooi aangekleed. Je waant je als het ware in een echt tropisch oerwoud. 

>> Download hier het stappenplan van het Serpentarium.

 

Urania

Volkssterrenwacht Urania

Altijd al gedroomd van een reis naar de sterren? Dan brengt Volkssterrenwacht Urania je er een stapje dichter bij! In hun planetarium fonkelen maar liefst 3500 sterren. De gidsen tonen je het hemelgewelf zoals je hem tijdens een ideale, pikdonkere heldere nacht kan bewonderen! Bovendien kan je ook een kijkje nemen door de Gobelijn-telescoop (zie hierboven op de foto). Bij helder weer kan je zelf naar de zon, maan of planeten kijken! Hier vind je een overzicht van alle planetariumvoorstellingen tijdens de kerstvakantie.

>> Download hier het stappenplan van Volkssterrenwacht Urania.

 

Sunparks 3

Sunparks Oostduinkerke

Ben je een echte waterrat? Ga dan op uitstap naar Sunparks in Oostduinkerke! Urenlang speelplezier gegarandeerd door het golfslagbad en de verschillende glijbanen. Sunparks is bovendien vlot bereikbaar met de kusttram en ideaal om te combineren met een strandwandeling in het gezellige Oostduinkerke!

>> Download hier het stappenplan van Sunparks Oostduinkerke.

 

Hidrodoe

Hidrodoe

Ben je een wetenschapper in spe? Dan is een bezoek aan Hidrodoe zeker iets voor jou! Hier worden weetjes over water gecombineerd met urenlang spelplezier! Je kan er gigantische zeepbellen maken, een raket laten vliegen en een dam bouwen! Bovendien kan je genieten van een zeer leuke 4D-film!

>> Download hier het stappenplan van Hidrodoe.

 

Gravensteen 1

Winterwonderkasteel in Gravensteen Gent

Tijdens de kerstperiode wordt het Gravensteen omgetoverd tot een Winterwonderkasteel. Dit jaar staat dit kasteel in het teken van de Vikingen! Het Gravensteen is prachtig versierd met kerstbomen, grote vredevuren, sfeerverlichten en zoveel meer! Let wel op, hierdoor zijn de foto’s in het stappenplan niet altijd helemaal correct, omdat deze versiering ontbreekt op de foto’s. In dit filmpje kan je zien hoe het Gravensteen er tijdens de kerstvakantie uit ziet. Het Winterwonderkasteel loopt van 15 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019.

>> Download hier het stappenplan van Gravensteen Gent.

 

Welke plannen heb jij deze kerstvakantie? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen