Reizen met autisme: USA met 2Move

In 2019 ging ik voor het eerst op reis met 2Move, en dan nog wel naar Amerika! We bezochten zowel New York als Orlando en Miami. 2Move is een reisorganisatie voor volwassenen met autisme (vanaf 18 jaar). Vóór de reis zijn de twee reisbegeleiders bij me thuis gekomen om de groepsreis te bespreken en naar mijn verwachtingen te vragen. Wat absoluut op mijn bucketlist stond, was het gedeelte van Harry Potter bezoeken in de Universal Studios van Orlando. Ik had geluk dat er nog andere geïnteresseerden waren en dus kon mijn droom werkelijkheid worden.

Enkele weken voor vertrek was er ook een bijeenkomst met de andere deelnemers van de reis. Dit en het voorafgaand gesprek zorgde er allemaal voor dat de stress wat verminderd kon worden.

Voor mij was het ook de eerste keer dat ik zo ver op reis ging en dus hadden m’n ouders het liefst dat ik de nodige begeleiding had, vandaar de keuze voor 2Move.

Het verschil met bv. KrisKras (een andere reisorganisatie waar ik later mee naar Berlijn ben geweest) is dus de begeleiding op maat van iemand met ASS. Echter, ik merkte op de reis naar de USA dat ik niet perse zoveel meer begeleiding nodig had dan de reisbegeleiding die KrisKras biedt én dat het tempo ook wel wat hoger mocht voor mij persoonlijk. Concreet bedoel ik dan meer activiteiten en een langere periode op reis. Want het duurde, inclusief de vliegreis, 10 dagen. En voor zo ver te vliegen, vond ik dat niet zo lang. Hoe druk een reisprogramma mag zijn en hoelang het mag duren, is echter voor iedereen anders, zoals ook elke persoon met autisme anders is.

Achteraf gezien vond ik het dus wel te kort om minstens alle hoogtepunten gezien/gedaan te hebben. Bovendien is er ook het prijsverschil, zo zal je bij 2Move meer betalen voor een kortere reis én minder activiteiten dan bij KrisKras. Wel heb je bij 2Move natuurlijk die begeleiding op maat die je bij KrisKras niet hebt, dus dat is een afweging die je voor jezelf moet maken. 

Hoe was de reis zelf?

In New York waren we 3 dagen dus dat is uiteraard niet lang om veel te zien van zo’n grote stad, maar wat we gezien hebben, was zeker de moeite!

In Orlando waren we 2 dagen maar 1 dag is helaas wat in het water gevallen doordat er een feestdag was in Amerika in mei waardoor onze activiteit niet kon doorgaan (niet zo autivriendelijk dus). Dat vond ik jammer doordat ik er wel naar uit gekeken had en dus was dat een beetje een teleurstelling. Zeker omdat we er maar 10 dagen waren in totaal en er dan nog 1 dag ‘verloren’ ging (voor mij voelde dit toch zo). De andere dag ging ik samen met nog twee andere Potterheads de Wizarding World of Harry Potter ontdekken in Universal Studios. Dit was al zo lang een grote droom van mij. Ik vond het fantastisch en de dag duurde niet lang genoeg!

Tot slot gingen we naar Florida. We zijn naar de Everglades geweest (alligators!), wat uiteraard een must-see is, en hebben ook een fietstour gedaan in Miami. Het hoogtepunt voor mij was het snorkelen in het John Pennecamp Coral Reef. Ik had nog nooit gesnorkeld in mijn leven en voor mij was dit echt magisch. Het gaf me een onbeschrijvelijk gevoel van vrijheid. 

Ik ben echt dankbaar dat ik de kans had om mee te gaan op deze reis! Het zijn sowieso herinneringen die ik nooit zal vergeten.

Reisgroetjes,

Roxane


Over Roxane

Ik ben Roxane, 23 jaar en ik heb een passie voor schrijven, reizen, films/series, boeken en watersporten. Sinds mijn zeventiende heb ik de diagnose autismespectrumstoornis. Ik zal hier blogberichten delen over mijn ervaringen in de recreatieve en toeristische sector als persoon met autisme. Hopelijk vinden jullie het een beetje interessant! Je kan mijn avonturen van dichtbij volgens op mijn Instagram @roxanebauwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen