Met 2Move op reis naar Oostenrijk!

Hey iedereen,

Ik ben Hendrik. Ik ben 27 jaar oud en wil jullie graag mijn reisverhaal vertellen. In 2017 ging ik voor de eerste keer mee op reis met 2Move. Dit is een reisorganisatie die begeleide vakanties organiseert voor (jong)volwassen met autisme. Ik hoorde voor het eerst over 2Move via een krantenartikel in Gazet van Antwerpen dat op mijn Facebookwall passeerde. Nieuwsgierig als ik was, bezocht ik hun website en nam ik contact op. Enkele weken later kreeg ik thuis bezoek van Elke en Kristof, 2 van de oprichters van de organisatie. Deze kennismaking verliep zeer vlot. Halverwege hun uitleg was ik al meteen enthousiast. Ik had er al alle vertrouwen in.

22 juli op mijn verjaardag was het na lang wachten zover. Op een afspreekpunt stond de bus klaar om met de deelnemers en begeleiding naar Reutte  in Oostenrijk te rijden voor een week. Daar op het afspreekpunt leerde ik de derde oprichter, Hans, kennen. Ook met Hans was er direct een klik. Eenmaal we afscheid hadden genomen van onze ouders en de koffers hadden ingeladen vertrokken we. Je voelde aan het begin dat iedereen wat onwennig was. Met allemaal onbekenden op reis en met een organisatie voor wie het toen ook de allereerste reis was. Die vrees bleek volkomen ongegrond. In de lange busrit leerden we de begeleiding en elkander beter kennen. Na een lange rit met de minibus kwam we toe op onze bestemming. We kregen elk een sleutelkaart voor de kamer. Ieder sliep per twee. De kamers waren middelgroot voorzien van een tv,een kluisje, enkele kasten, een terras en uiteraard een eigen badkamer.

Na de opfrissing was het tijd voor het avondeten. Het concept was dat je hier de dag zelf koos wat je ’s avonds at. Een goede nachtrust later schoven we aan voor het ontbijt en werd de activiteitenplanning uitgelegd. Je kon kiezen uit 2 of 3 activiteiten die je wou doen in de voormiddag en dit systeem was ook van toepassing op de namiddag. Er was voor ieders wat wil: gaan wandelen, een subtropisch zwembad, uitstapje naar een nabijgelegen stad, bezoek aan een kasteel en zoveel meer.

Ik vond deze vakantie een van de leukste die ik ooit al had gedaan. De begeleiding stond altijd klaar als er een probleem voorviel. Maar ook onderling hielpen de deelnemers elkaar. Maar vooral iedereen kon zichzelf zijn. Geen rare blikken van “wat doe jij nu”? Of dergelijke reacties. Er was begrip voor elkaars situatie of speciale trekjes en niemand werd uitgesloten. Op de reis ging een jongeman mee met autisme en een verstandelijke beperking. Die jongen heeft genoten van zijn reis en was graag gezien onder de groep. Hij maakte deel uit van de groep en ook al liet hij het niet merken denk ik dat hij dat wel fijn vond. Dus ik kan jullie allemaal een vakantie met 2Move aanbevelen. Intussen ben ik al toe aan mijn vierde reis met 2Move, maar ik kijk er steeds weer naar uit.

Pluim voor Hans, Elke, Kristof en ook Marianne die er sinds kort is bijgekomen. Ik wens jullie allemaal nog een fijne en ontspannen vakantie toe en wie weet komen we elkaar tegen op een 2Move reis.

Ontspannen groetjes,

Hendrik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen