Met 2Move op reis naar Mallorca en de Elzas!

De zomervakantie zit er bijna op! Om jullie nog even te laten wegdromen van het zomerse gevoel deel ik op deze zondag opnieuw een reisverhaal van een vrouw die graag anoniem wenst te blijven. In het reisverslag je hieronder neemt ze je mee op haar reizen met 2Move.

Enkele jaren terug kreeg ik na verschillende testen te horen dat ik autisme heb. Wat ikzelf al vermoedde en soms nog steeds niet kan geloven. Ik zocht vele websites af naar allerlei info. Zo kwam ik 2Move tegen. Algauw waagde ik me eraan om te informeren, maar kreeg opslag schrik voor het onbekende. Enkele maanden later boekte ik een reis zonder nadenken. Dat er iemand van de organisatie zou langs komen, zorgde bij mij voor heel veel stress en spijt. Ik durfde het aan om dit duidelijk te maken aan de organisatie. Zij stelden mij direct gerust “moet niet!” Wij hadden wel contact via mail. De datum van de reis was aangebroken. Zo bang als een wezel stelde ik me op de afgesproken plaats in de luchthaven en durfde niemand aanspreken. Maar er was al snel iemand van de organisatie die me aansprak en me op mijn gemak stelde.

En weg waren we naar Mallorca! Dit werd voor mij een onvergetelijke reis, met zovele mogelijkheden en aanpassingen voor ieder van ons. Het was gewoon fantastisch ik kon volledig mezelf zijn! Het afscheid viel mij dan ook bijzonder zwaar ook nadien als het gewone leven terug was. In januari van dit jaar waagde ik zelfs de sprong om voor het eerst mee te gaan snowboarden! Iets waarvan ik nooit gedacht had dat ik  in mijn leven nog zou doen. In augustus stond een vakantie naar de Elzas op het programma. Prachtige omgeving waar ik me als natuurliefhebber volledig zou moeten kunnen ontplooien. Jammer genoeg raakte ik door verschillende factoren waar ik geen zicht, vast in mezelf.  De begeleiding en mijn kamergenote hebben me supergoed geholpen, zodat ik toch nog enkele dagen volop heb kunnen genieten!! 2Move laat je niet in de steek, ook al heb je het moeilijk tijdens de vakantie!!

Heb je zelf nog een reisverhaal dat je graag zou delen via Toerisme voor Autisme? Stuur dan nu nog jouw reisverslag door naar sien@toerismevoorautisme.be! Wie weet zie jij het binnenkort ook op de website verschijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen