Waar kan je de beste koffie en taartjes/zoetigheden krijgen in Gent?

Via deze website geef ik graag het woord aan mensen met autisme die hun eigen verhaal willen vertellen. In dit artikel geef ik het woord aan Roxane. Zij vertelt je haar favoriete plekken in Gent voor koffie en taart! Ze geeft je ook haar autismevriendelijke tips over deze zes locaties. Veel leesplezier!

Take Five Espressobar

Take Five Espressobar is zonder twijfel mijn favoriete koffiebar in Gent (er is sinds kort ook een tweede zaak geopend). Er hangt een gezellige sfeer, er is leuke muziek en je ziet altijd wel iemand aan het werk op zijn laptop. Ik ga er met vrienden naartoe, maar durf evengoed op m’n eentje een koffietje te bestellen en ondertussen een goed boek te lezen. Mijn favoriete drankjes daar zijn: cappuccino, iced latte en latte macchiatto.

Ik raad je wel aan om er alleen binnen te gaan als het niet té druk is. Soms kan het er namelijk heel erg druk zijn, dan hoor je zelfs de muziek niet meer. Ik ga persoonlijk ook liever als het wat rustiger is, want door alle intense geluiden word ik vaak overprikkeld. Dus voor iemand met ASS raad ik het aan op de rustige momenten.

 

Julie’s House

In Julie’s House vind je de lekkerste taartjes, cupcakes en andere zoetigheden! Je kan er ook ontbijten of een afternoon tea doen. Ook perfect om er een koffietje te gaan drinken na een bezoek bij het Gravensteen, het is er namelijk vlak bij! Naast hun zaak in de Kraanlei, kan je ook terecht bij hun shop in de Elisabethlaan (dicht bij het Sint-Pietersstation) en daarnaast leveren ze ook nog in Vlaanderen en Brussel. Zeker de moeite om eens te checken!

Het kan er weliswaar ook soms druk zijn, dus opnieuw raad ik je aan, als je snel overprikkeld wordt door je autisme, om te gaan als je ziet dat er nog niet te veel volk zit.

Mayana

Mayana is de beste chocoladebar die er, naar mijn mening, bestaat in Gent en omstreken! Ze zijn een tijdje geleden ook verhuisd naar een groter pand, waardoor de vele geluiden minder overheersen en het dus ook aangenaam is voor iemand met ASS, zeker nu ze ook een terras hebben. Je vindt er voornamelijk studenten, aangezien Mayana zich bevindt in de Sint-Pietersnieuwstraat. Keuze is er in overvloed, je kan er zelfs ook heerlijke koffies drinken, limonades etc. als je geen chocoladefan bent.

 

 

Luv L’oeuf

Ik vind de pancakes er heerlijk (zeker ook de specials van de week zoals hieronder de pumpkin pancakes)! Daarnaast kan ik ook de grand breakfast aanraden. Volgens mij is alles er wel lekker, maar ik ben iemand die nogal vasthangt aan haar favoriete gerechtjes.

 

Een nadeel vind ik dat als het er druk is, je een beetje opgejaagd kan worden. Ze vertellen je dan namelijk in het begin al dat je anderhalf uur de tijd hebt om te eten. Dit kan dus wel een beetje voor stress zorgen. Ook heb ik de laatste keer dat ik ging, gemerkt dat ze bij het afrekenen nu ook polsen naar een fooi. Dit vind ik persoonlijk heel verwarrend, want hoe beslis je of je nu een fooi geeft of niet? Dit is misschien dus wel iets om over na te denken vooraleer je gaat betalen, zodat je geen stress krijgt als je de vraag krijgt op het moment zelf.

 

O’yo

Een vegan restaurant, zowel te vinden aan het Sint-Baafsplein als aan de Brabantdam. Je kan er niet reserveren. Dit vond ik vroeger toen er maar 1 zaak was lastig door mijn autisme, aangezien er dan geen zekerheid is dat je een plaatsje hebt. Maar nu er 2 zaakjes zijn, kan je eigenlijk gerust zijn dat je in één van de twee wel een plekje zult vinden. Ze bevinden zich op wandelafstand van elkaar en met Google Maps vind je het wel.

Als je geen veganist bent, denk je misschien (zoals ik destijds), is dat wel iets voor mij? Wel, ik neem zoals meestal daar altijd hetzelfde, wat wel ook voor rust zorgt. Ik kies het sweet brunchmenu, namelijk een sweet bowl (de apple caramel o’yo is zeer lekker) en de pancakes met vers fruit en maple syrup. Je krijgt er dan ook een warme drank en fruitsap bij. Ik heb al gehoord van vrienden dat de sweet & salty brunchmenu ook zeer lekker is!

 

Stek

Daar kan je zowel ontbijten als lunchen. Ik heb er enkel nog maar geluncht en ik neem nogmaals altijd hetzelfde, namelijk de toast bacon. Bij Stek is het wel nodig om op tijd te reserveren, want het is er niet zo groot en áltijd druk. In de winter zou ik het dus eerder niet aanraden als je niet goed tegen veel mensen/geluiden kunt omwille van je ASS, maar als je in de zomer gaat, valt dit beter mee dus dan zou ik het wel een kans geven. Je kan er trouwens ook planten kopen! Ook hier vragen ze nu blijkbaar naar een fooi, dus idem zoals bij Luv L’oeuf, misschien best op voorhand al eens denken of je één wilt geven of niet.

 

 

 


Over Roxane

Ik ben Roxane, ik ben 23 jaar en ik heb een passie voor schrijven, reizen, films/series,
boeken en watersporten. Sinds mijn zeventiende heb ik de diagnose autismespectrumstoornis. Ik zal hier
blogberichten delen over mijn ervaringen in de recreatieve en toeristische sector als persoon met
autisme. Hopelijk vinden jullie het een beetje interessant! Je kan mijn avonturen van dichtbij volgens op mijn Instagram @roxanebauwens.

Groetjes,
Roxane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen