Zoo van Antwerpen

In het hart van de stad Antwerpen ontdek je de prachtige dierentuin, de Zoo van Antwerpen. Als oudste dierentuin van België behoort het tot het culturele erfgoed van de stad. Je kan er honderden exotische dieren bewonderen zoals de olifanten, brilberen, leeuwen, gorilla’s en zoveel meer!

Zoo van Antwerpen

Vanwege zijn uitstekende locatie is de Zoo van Antwerpen ideaal om met het openbaar vervoer te bezoeken. Je stapt namelijk zo goed als uit het station van Antwerpen-Centraal en in de Zoo. 

De Zoo van Antwerpen nam eind 2017 deel aan het proefproject voor Toerisme voor Autisme. Dankzij het succes van deze test lag het mee aan de basis van het huidige initiatief. Je kan bovendien ook een sensorische kaart downloaden die aangeeft welke prikkels je waar in de dierentuin kan tegenkomen. 

Veel plezier! 

Zoo van Antwerpen

Openingsuren

De openingsuren van de ZOO van Antwerpen variëren van dag tot dag. Daarom is het best om deze enkele dagen voor je bezoek de website van de ZOO van Antwerpen te raadplegen voor de exacte openingsuren. . 

Adres

Koningin Astridplein 20-26 – 2018 Antwerpen

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Olmense Zoo

Pakawi Park

Planckendael

ZOO Planckendael

Zwin Natuur Park

Activiteiten in de buurt

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen Zoersel

M HKA

Red Star Line Museum