Verbeke Foundation

De Verbeke Foundation is een private kunstsite waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. De ruimte herbergt een verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt ook kansen aan jonge kunstenaars. Verbeke Foundation is één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. Grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet. De Verbeke Foundation is dan ook een aanhoudend groeiproces.

De kern van de privéverzameling bestaat uit een collectie van zo’n 6000 collages en assemblages, voornamelijk uit de twintigste eeuw. Het werk van bio-artiesten en van kunstenaars die met levende materialen werken (planten, dieren, geuren) sluit aan bij hun wens om een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. 

©Tineke Schuurmans

Sinds de opening van de Verbeke Foundation in 2007 is de verzameling uitgebreid met hedendaagse werken en ter plekke gebouwde installaties. De Verbeke Foundation toont kunstwerken uit eigen collectie en organiseert tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Elk jaar vinden twee groepstentoonstellingen plaats: één in de zomer, de andere in de winter. Collages en assemblages worden in een aparte ruimte geëxposeerd.

De tentoonstellingen zijn altijd in beweging en bij elk bezoek is er dus iets nieuws te zien. Ze werken terwijl u kijkt, dus het kan ook gebeuren dat u daardoor een blik achter de schermen krijgt.

Daarnaast is er een museum café waarbij u kunt genieten van een uitgebreid aanbod aan warme en koude dranken. Ook bieden ze een simpele lunch aan; zoals soep, een croque monsieur en is er een keuze aan taart.

Welke hulpmiddelen zijn aanwezig?

  • Stappenplan voor bezoekers (door Verbeke Foundation)
  • Sensorische kaart (door Verbeke Foundation)

Openingsuren

De openingsuren van het museum kan je via deze link terugvinden.

Adres

Westakker 1 – 9190 Kemzeke

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!