Sint-Romboutstoren - Mechelen

Beklim 538 treden van de Sint-Romboutstoren! Deze belforttoren is een van de zes kerkbelforten in Vlaanderen uitgerust met stadsklokken. Bijgevolg is de toren het statussymbool voor de stad Mechelen. Bovenop de skywalk van deze 97,50 meter hoge toren heb je het beste zicht op de stad. Niet alleen het uitzicht, maar ook de beklimming naar boven zorgt voor een unieke ervaring! Terwijl de volwassenen de geschiedenis van de Sint-Romboutstoren beter leren kennen, kunnen kinderen zich uitleven met een leuke zoektocht!

Sint-Romboutstoren

Vanaf 18 juni 2018 zet ook dit monument zich in voor autismevriendelijkheid! Hierbij werden visuele stappenplannen ontwikkeld voor mensen met autisme en nam het personeel deel aan een vormingsmoment. Dit stappenplan kan via de gele knop aan de rechterkant van deze pagina gedownload worden. Daarnaast werden ook de afspraken die gerespecteerd dienen te worden in de Sint-Romboutstoren gevisualiseerd.

Bovendien is de Sint-Romboutstoren gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Stap af in het station van Mechelen en wandel ongeveer 20 minuten. Maak je er graag een complete daguitstap van? Dan kan je ook steeds een bezoek brengen aan Planckendael! Ook zij stapten mee in dit project. 

Sint-Romboutstoren uitzicht

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Antwerpen. 

Openingsuren

Zondag t.e.m. vrijdag van 13u -18u

Zaterdag van 10u – 18u

Laatste bestijging om 17u

Gesloten op 25 december en 1 januari

Adres

Sint-Romboutstoren, Onder den Toren – 2800 Mechelen

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Gravensteen 1

Gravensteen

EMABB

E.M.A.B.B.

Breendonk

Fort van Breendonk

Activiteiten in de buurt

Planckendael

ZOO Planckendael

Urania

Volkssterrenwacht Urania

Barrevoetspad

Barrevoetspad De Schorre