Red Star Line Museum

In de 19e en 20e eeuw verhuisden meer dan 2 miljoen Europeanen naar New York op zoek naar een beter leven. Het schip, de Red Star Line, bracht hen vanuit Antwerpen naar New York. Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van deze reizigers via zeer persoonlijke en vaak aangrijpende verhalen. Ook al is dit ondertussen meer dan een eeuw geleden. Ook vandaag is het migratiethema zeer actueel. Het museum geeft ook deze verhalen een plaats in de diverse tentoonstellingen.

Op sommige momenten kan je in het Red Star Line Museum ook een tijdelijke tentoonstelling bezoeken. De huidige tentoonstelling, Destination Sweetheart, is ook opgenomen in het stappenplan. Deze tentoonstelling kan je bezoeken tot eind september 2021.

Daarnaast werkte het museum een coronaproof versie uit van het familiespel. Meer informatie hierover kan je terugvinden in het stappenplan.

Openingsuren

Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur, alsook op Paasmaandag en Pinkstermaandag. 

Op 1 januari, 1 mei, O.L.H.-Hemelvaart, 1 november en 25 december is het museum uitzonderlijk gesloten.

Adres

Montevideostraat 3 – 2000 Antwerpen

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum 14-18

Scheepswerven Baasrode

Breendonk

Fort van Breendonk

Activiteiten in de buurt

M HKA

Zoo van Antwerpen

ZOO Antwerpen

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen