Zoo Planckendael - Mechelen

Ga op daguitstap naar Planckendael en ontdek de wonderen van de dierenwereld! De dierentuin is opgedeeld volgens de vijf continenten die telkens prachtig zijn ingekleed! Waan je in Azië tussen de Aziatische olifanten en kamelen of doe alsof je op safari bent in Afrika tussen de giraffen en zebra’s! Ga ook eens op bezoek bij de orang oetans in hun speelse jungle!

Planckendael

Planckendael is vlot te bereiken met de auto of het openbaar vervoer via het station van Mechelen. Van daaruit neem je de lijnbus of de Planckendaelexpress. Opgelet, de Planckendaelexpress rijdt niet het hele jaar door. Daarom controleer je best op de website of deze bus rijdt op de dag dat jij Planckendael bezoekt.

Op zonnige dagen kan het best druk zijn in Planckendael. Vanwege de grootte van het park is het echter nog steeds goed doenbaar om op die momenten een daguitstap te plannen. Ook voor mensen die minder goed tegen de drukte kunnen. 

Planckendael

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Antwerpen. 

Openingsuren

De openingsuren van ZOO Planckendael variëren van dag tot dag. Daarom is het best om deze enkele dagen voor je bezoek de website van Planckendael te raadplegen voor de exacte openingsuren. 

Adres

Leuvensesteenweg 582 – 2812 Mechelen

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Zoo van Antwerpen

Zoo van Antwerpen

Zwin Natuur Park

Olmense Zoo

Pakawi Park

Activiteiten in de buurt

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

De Nekker

Urania

Volkssterrenwacht Urania