Museum voor Natuurwetenschappen - Brussel

Ben je gefascineerd door de grote reuzen die vroeger op onze aardbol wandelden? De gigantische dinosaurussen? Dan is het museum voor Natuurwetenschappen zeker iets voor jou! Bovendien kan je er ook iets bijleren over de geschiedenis van de mens, over mineralen, dieren en zoveel meer! Het Museum voor Natuurwetenschappen biedt je een leuke daguitstap voor het hele gezin. 

Museum Natuurwetenschappen

Het museum is goed toegankelijk met het openbaar vervoer. Het station van Brussel-Luxemburg ligt namelijk op slechts 5 minuten wandelen van het museum.

Elke eerste woensdag van de maand vanaf 13 uur is het museum voor iedereen gratis te bezoeken. Dan is het extra druk in het museum. Mensen die graag op een rustig moment het museum bezoeken, vermijden dit moment best. Daarnaast ga je op andere momenten best in de voormiddag om de drukte te vermijden.

Museum Natuurwetenschappen

Openingsuren

Op weekdagen: 9u30 tot 17 uur

Tijdens weekends en schoolvakanties: 10 tot 18 uur

Het museum is altijd gesloten op maandag. 

Tickets voor tijdelijke tentoonstellingen zijn verkrijgbaar tot een uur voor sluitingstijd. Tickets voor permanente zalen zijn verkrijgbaar tot een half uur voor sluitingstijd.

Op 24 en 31 december is het Museum open tot 15 uur. Het Museum is gesloten op 25 december, op 1 januari en op 1 mei.

Adres

Vautierstraat 29 – 1000 Brussel

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Hidrodoe

Hidrodoe

Urania

Volkssterrenwacht Urania

Breendonk

Fort van Breendonk

Activiteiten in de buurt

M – Museum Leuven

AfricaMuseum

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum ’14 – ’18