Mudel, Museum Deinze en de Leiestreek

Breng een bezoek aan mudel, het Museum van Deinze en de Leiestreek. Dit museum combineert kunst met geschiedenis en volkskunde. Vanaf het einde van de negentiende eeuw heeft de Leiestreek een grote aantrekkingskracht op kunstenaars. Het museum biedt een plek om deze kunstwerken tentoon te stellen. Tot de collectie behoren werken van onder andere Emile Claus, Albert Saverys, Constant Permeke en George Minne. 

Daarnaast beschikt het museum ook over een volkskundig deel waarin je meer te weten komt over de twee nijverheden die sterk aanwezig waren in Deinze, namelijk de zijdeweverij en de productie van kinderwagens en speelgoed.

Openingsuren

De openingsuren van het museum kan je via deze link terugvinden.

Adres

Lucien Matthyslaan  3-5 – 9800Deinze

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

MSK5

MSK

MHKA

M HKA

Klompenmuseum

Klompenmuseum en Belevingspad

Activiteiten in de buurt

Provinciaal Domein De Brielmeersen

Provinciaal Natuureducatief Centrum De Kaaihoeve

Belevingscentrum Ename