MSK - Gent

MSK staat voor Museum voor Schone Kunsten. Het is het oudste museum in België! Je kan er in de permanente collectie meer dan 600 topstukken van Europese schilders en beeldhouwers bewonderen. Alle kunstwerken stammen uit de periode van de middeleeuwen tot vandaag. Je ontdekt er kunstwerken van Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck, maar ook James Ensor, Auguste Rodin en René Magritte. 

Bovendien kan je tot en met 30 april genieten van de tentoonstelling omtrent Van Eyck! Speciaal voor deze editie werd een nieuw stappenplan uitgewerkt dat je op deze website gratis kan downloaden.

MSK1

Het personeel in het MSK volgde bovendien een vormingsmoment omtrent autismevriendelijkheid. Zij doen hun uiterste best om van ieder bezoek een positieve ervaring te maken! Heb je na je bezoek nog meer zin in Gent gekregen? Breng dan ook een bezoekje aan het Gravensteen en het Design Museum met stappenplan! Of volg een rondleiding in het S.M.A.K. De medewerkers van het S.M.A.K. namen ook deel aan het vormingsmoment omtrent autismevriendelijkheid. In het S.M.A.K. zal je jou dus ook meer dan welkom voelen!

MSK5

Openingsuren

Dinsdag tot en met zondag:

  • 9.30 tot 17.30 uur op weekdagen
  • 10.00 tot 18.00 uur tijdens weekends, feestdagen (uitgezonderd op maandag) en schoolvakanties

Vaste sluitingsdag op maandag, 25, 26 december en 1, 2 januari

Adres

Fernand Scribedreef 1 – 9000 Gent

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

MHKA

M HKA

Design Museum

Design Museum

Museum Natuurwetenschappen

Museum voor Natuurwetenschappen

Activiteiten in de buurt

Design Museum

Design Museum

Gravensteen 1

Gravensteen