M HKA - Antwerpen

M HKA is de afkorting voor het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen. Je kan er terecht voor Belgische én internationale kunst vanaf de jaren 1970 tot nu. De vaste collectie in het M HKA is gratis te bezoeken! Hier vind je onder andere werken van Panamarenko, maar ook Luc Tuymans en Dan Flavin zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er ook verschillende tijdelijke exhibities te bewonderen.

In het M HKA kan er veel lawaai zijn door films die worden afgespeeld. Daarom kan het interessant zijn om een koptelefoon mee te nemen tijdens je bezoek. Daarnaast stralen sommige kunstwerken ook een fel licht uit. Heb je daar snel last van? Neem dan misschien ook een zonnebril mee. 

Opgelet! Momenteel zijn er grote werken in de straten rondom het M HKA. Hierdoor is het museum minder gemakkelijk te bereiken. Meer informatie over de huidige situatie kan je hier terugvinden.

MHKA2

Openingsuren

Dinsdag tot en met zondag: 11.00 tot 18.00 uur

Het museum is gesloten op 1 januari, 1 mei, 10 mei, 25 december.

Op 24 december en 31 december sluiten het M HKA om 16.00 u.

Adres

Leuvenstraat 32 – 2000 Antwerpen

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Design Museum

Design Museum Gent

Kasteel van Gaasbeek

M – Museum Leuven

Activiteiten in de buurt

Zoo van Antwerpen

ZOO Antwerpen

Red Star Line Museum

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen