Klompenmuseum en belevingspad - Laakdal

Wil jij ook wel eens in met echte klompen wandelen? Dat kan in het Klompenmuseum en belevingspad in Laakdal! Deze streek was vroeger de plek van de Kempense klompennijverheid. Vandaag wordt deze oude ambacht terug tot leven geroepen in dit unieke museum. De collectie toont je hoe de klompen vroeger gemaakt werden. Daarnaast kan je ook eens echte klompen aandoen en wandelen over droog zand, kiezels, keien, takken en zoveel meer. Een unieke ervaring om nooit te vergeten!

Klompenmuseum

In het museum is het meestal vrij rustig, net als op het belevingspad. De bijhorende brasserie trekt wel vaak veel volk als het mooi weer is, maar hier ondervind je weinig last van. Als je met de klompen wil wandelen, neem je best dikke kousen mee. Anders kunnen de klompen wat ongemakkelijk zitten. 

Klompenmuseum

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Antwerpen. 

Openingsuren

Het museum is open vanaf het eerste weekend van april tot 31 oktober: elke zaterdag en zondag van 13u30 tot 17 uur.

Het belevingspad is open vanaf het eerste weekend van april tot en met het laatste weekend van oktober op zaterdag en zondag van 13u30 tot 17 uur. Tijdens de maanden juli en augustus is het belevingspad geopend op woensdag tot en met zondag van 13u30 tot 17 uur. 

Adres

Hoeve Den Eik 3 – 2431 Laakdal

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Domein De Putten

Domein De Putten

EMABB

E.M.A.B.B.

Barrevoetspad

Barrevoetspad De Schorre

Activiteiten in de buurt

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

Averegten

De Averegten

Hidrodoe

Hidrodoe