Kasteel Wissekerke

Kasteel Wissekerke is een waterburcht uit de 13de eeuw waar de bezoeker kan genieten van een volledig nieuw en uniek belevingsparcours. Door de vele interactieve activiteiten in het kasteel is het bezoek zowel fijn voor jong als oud. Je ontdekt er het adellijke leven in de 19de eeuw, alsook de familiegeschiedenis Vilain XIIII, het ontstaan van België, de spanningen tussen katholieken en liberalen, de internationale politiek en haar bijzondere band met Napoleon.

Tijdens je bezoek aan Kasteel Wissekerke kan je kiezen uit een van de drie audiogidsen. Er is een audiogids voor kinderen, voor jongeren en volwassenen. Voor en na je bezoek kan je bovendien wandelen in het domein rondom het kasteel. 

Welke hulpmiddelen zijn aanwezig?

  • Stappenplan voor bezoekers (door Toerisme voor Autisme)
  • Medewerkers volgden een opleiding en belevingstraject omtrent autismevriendelijkheid

Openingsuren

De openingsuren van Kasteel Wissekerke kan je via deze link terugvinden.

Adres

Koningin Astridplein 17 – 9150 Bazel

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Gravensteen 1

Gravensteen

Kasteel van Gaasbeek

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

Activiteiten in de buurt

Provinciaal Domein De Ster

Breendonk

Fort van Breendonk

Barrevoetspad De Schorre