Kasteel van Gaasbeek

In de prachtige omgeving van Lennik ligt het Kasteel van Gaasbeek, een indrukwekkende middeleeuwse burcht. Deze burcht ligt in een groot natuurdomein en is omgeven door water. In het kasteel kan je een uitgebreide kunstcollectie bewonderen in een unieke setting. Deze tentoonstellingen combineren geschiedenis, erfgoed, kunst en zoveel meer en worden tentoongesteld in de verschillende kasteelzalen. 

In het voorjaar en najaar kan het fris zijn in het kasteel. Draag daarom zeker warme kleren tijdens je bezoek aan het Kasteel van Gaasbeek. 

Rond het kasteel is eveneens een prachtig park. Dit park is gratis te bezoeken. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan de museumtuin. Dit is betalend. 

Opgelet! Het Kasteel van Gaasbeek sluit vanaf 31 augustus 2020 tot 2023 de deuren voor grondige renovaties. Wil je graag nog een bezoek brengen aan het kasteel? Doe dat dan nog voor het einde van de volgende zomervakantie!

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant.

Openingsuren

Dinsdag tot zondag: 10 uur – 18 uur met laatste ingang om 17 uur. 

Open van 7 april 2019 tot en met 3 november 2019.

Gesloten op maandag en op 30 en 31 juli, wegens afbouw van de expo. 

Adres

Kasteelstraat 40 – 1750 Gaasbeek

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Gravensteen 1

Gravensteen

MSK1

MSK Gent

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

Activiteiten in de buurt

Stal ’t Solleveld

Museum Natuurwetenschappen

Museum voor Natuurwetenschappen

Belevingscentrum Dru!f