Grenspark Kalmthoutse Heide

In het prachtige Grenspark Kalmthoutse Heide kom je helemaal tot rust! Het is een natuurgebied, gelegen aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Het gebied straalt oneindigheid en grenzeloosheid uit, veroorzaakt door de grote verscheidenheid in het landschap. Het domein bestaat voornamelijk uit heide met vennen, zandverstuivingen, polders, weilanden en dennenbos. Er zijn ook twee uitkijktorens aanwezig om zo de wijde omgeving vanuit een hoog punt te bekijken.

De Kalmthoutse Heide is een unieke rustplaats voor veel mensen, of ze het nu te voet, met de fiets of te paard bezoeken. Zeldzame planten en dieren ervaren hier stilte.

In dit stappenplan worden de wandelroutes besproken die beginnen aan de Poort De Vroente. Dit zijn onder andere Wandelpad Vlinder, Wandelpad Bos, Wandelpad Rups, Wandelpad Libel, Wandelpad Duin en Wandelpad Schaap.

Ben je op zoek naar een groene locatie met prachtige landschappen? Dan is de Kalmthoutse Heide iets voor jou!

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van Visit Kalmthout.

Openingsuren

Je kunt het gebied vrij bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang.

Adres

Toegangspoort De Vroente

Putsesteenweg 131 – 2920 Kalmthout

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Averegten

Domein De Averegten

Provinciaal Domein De Gavers

Grave Ravenpad

Activiteiten in de buurt

Arboretum

Arboretum Kalmthout

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen