Gravensteen - Gent

Ontdek een van de belangrijkste trekpleisters van Gent, het Gravensteen! Deze middeleeuwse burcht is dankzij zijn vrijwel intact verdedigingssysteem een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je kan (min of meer) het volledige Gravensteen verkennen. Bovendien hebben ze er een grote wapencollectie en heb je vanop het Gravensteen een prachtig zicht op de stad Gent. 

Gravensteen 1

Het Gravensteen is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Tram 1 en tram 4 vertrekken aan het station en stoppen op slechts enkele meters van de toegangspoort tot het Gravensteen. Vanwege het circulatieplan in Gent is het iets moeilijker om het fort met de auto te bereiken. De dichtstbijzijnde parkings zijn P1 Vrijdagmarkt, P7 Sint-Michiels en P8 Ramen.

Als je de drukte wenst te vermijden, dan kan je best in de voormiddag het fort bezoeken.

Gravensteen 2

Openingsuren

Elke dag open van 10 tot 18 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar tot 1 uur voor sluitingstijd.

Gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari.

Adres

Sint-Veerleplein 11 – 9000 Gent

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

Oelegem

Fort van Oelegem

Fort van Breendonk

Fort van Breendonk

Activiteiten in de buurt

Design Museum

Design Museum Gent

MSK1

MSK Gent