Gasthuismuseum Geel

In het Gasthuismuseum Geel is er veel te zien en doen! Je gaat terug naar de 17de eeuw op de prachtig bewaarde kloostersite. Je leert er over het leven van de Gasthuiszusters Augustinessen die er vroeger woonden. Je werpt een blik op de ziekenzorg van heel lang geleden en maakt er kennis met St.-Dimpna, de patroonheilige van de geesteszieken. 

Het Gasthuismuseum Geel voorziet bovendien een stille ruimte indien je even wil bekomen van alle prikkels. Daarnaast werkten ze ook zelf een snoezelrugzak met onder andere een koptelefoon uit die je kan lenen aan de balie. 

Openingsuren

De openingsuren van het Gasthuismuseum kan je via deze link terugvinden.

Adres

Gasthuisstraat 1 – 2440 Geel

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

EMABB

E.M.A.B.B.

Klompenmuseum

Klompenmuseum en Belevingspad

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen Zoersel

Activiteiten in de buurt

Kabouterberg

Domein De Putten

Domein De Putten

Stoomgroep

De Stoomgroep