Fort van Oelegem

Breng een bezoek aan het Fort van Oelegem! Dit fort maakte deel uit van de hoofdverdedigingslinie rond Antwerpen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag het fort buiten de aanvalszone, maar na de val van Antwerpen kwam het terecht in de handen van Duitsers. Vandaag doet het echter dienst als vleermuizenreservaat. Tussen de maanden oktober en april zouden er maar liefst 1300 vleermuizen in het fort zitten! Hierbij dient echter opgemerkt te worden dat de kans klein is dat je er tijdens je bezoek ook effectief zal spotten. 

Oelegem

In het Fort van Oelegem kan het soms fris zijn. Daarom is het belangrijk dat je warm gekleed bent. Daarnaast doe je best waterdichte schoenen aan, want op sommige plaatsen in het fort wandel je door plassen. Ook een zaklamp kan handig zijn in de donkere kamers van het Fort van Oelegem. 

Fort van Oelegem

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Antwerpen. 

Openingsuren

Het fort is vanaf april tot en met oktober te bezoeken op afspraak. Daarnaast is het ook mogelijk om het fort op enkele opendeurdagen te bezichtigen. Deze momenten kan je hier raadplegen op de website van het fort. 

Adres

Goorstraat 19 – 2520 Oelegem

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Breendonk

Fort van Breendonk

EMABB

E.M.A.B.B.

Gravensteen 1

Gravensteen

Activiteiten in de buurt

Rivierenhof

Kinderboerderij Rivierenhof

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen Zoersel

Natuurpunt

Natuur- en Erfgoedmuseum