Fort van Breendonk

Bezoek het Fort van Breendonk en duik in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Dit fort is uitzonderlijk en uniek in zijn genre. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het fort gebruikt als werkkamp en doorgangskamp door de nazi’s. Het is het enige fort dat volledig intact bleef in West-Europa. Tijdens je aangrijpende bezoek ontdek je de werf waar de gevangenen moesten werken, hun slaapkamers, de folterkamer, gevangeniskamers en zoveel meer! 

Breendonk

In de paasvakantie kan het zeer druk zijn in het Fort van Breendonk, terwijl het in de zomervakantie vaak iets rustiger is. Tijdens de weekends tussen 9u30 en 11u ben je bovendien vaak helemaal alleen in het fort (met uitzondering van het personeel). Ook op woensdagnamiddag is het vrij rustig. Wens je dus graag de drukte te vermijden, dan kom je best op die momenten. Uitzonderingen zijn uiteraard steeds mogelijk. 

Belangrijk om op te merken in het Fort van Breendonk is dat de meest aangrijpende momenten op het einde van het bezoek zullen plaatsvinden. De geschiedenis van het fort wordt voornamelijk aan hand van de audiogidsen verteld. Het fort zelf en de inkleding roept zelf minder emoties op bij de meeste mensen. 

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Antwerpen. 

Openingsuren

Dagelijks open van 9u30 tot 17u30

De kassa sluit om 16u30

Gesloten op 24 december, 25 december en 1 januari

Adres

Brandstraat 57 – 2830 Willebroek

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Gravensteen 1

Gravensteen

Oelegem

Fort van Oelegem

EMABB

E.M.A.B.B.

Activiteiten in de buurt

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

Planckendael

ZOO Planckendael

Barrevoetspad

Barrevoetspad De Schorre