De Erfgoedsite Ename

Opgelet: Het stappenplan is momenteel iets verouderd door de sluiting van pam Ename en de renovaties van het Erfgoedcentrum. Zodra de renovaties afgerond zijn, zal het stappenplan geüpdatet worden.
 
De Erfgoedsite Ename bestaat uit 4 unieke locaties die allemaal een bezoekje waard zijn. Je kan een bezoek brengen aan het Erfgoedcentrum. Hier is o.a. een erfgoeddepot waar je kan zien hoe erfgoed behandeld en bewaard wordt en is er een prachtig panoramisch zicht op het Archeopark en de brede omgeving. Je kan er ook tijdelijke tentoonstellingen bezoeken en aan gezinsactiviteiten deelnemen. Benieuwd welke er op dit ogenblik zijn? Neem dan een kijkje op deze website of deze website
 
Opgelet: Het Erfgoedcentrum is voorlopig gesloten voor renovatie, enkel groepen en scholen kunnen na
reservatie een gegidst bezoek brengen. Vanaf de zomer (eind juni) 2024 is het opnieuw geopend.
 
Vervolgens kan je een bezoek brengen aan het Archeopark. Dit is een openluchtsite waarbij grondvesten bewaard zijn van de Ottoonse burcht, de handelsnederzetting en de Sint-Salvatorabdij.
In de buurt van het Erfgoedcentrum ligt de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk. Dit is het enige nog bestaande gebouw dat dateert uit de Ottoonse periode (ca. het jaar 1000).
 
Ten slotte kan je ook prachtig wandelen in Bos t’Ename. Op de website van Natuurpunt kan je allerlei wandelroutes terugvinden doorheen dit bos. De wandelpaden starten van aan pam Ename.

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Snoezelrugzak aanwezig

Openingsuren

De openingsuren van Erfgoedsite Ename kan je hier terugvinden.

Het Archeopark en Bos t’ Ename zijn vrij toegankelijk.

Adres

Lotharingenstraat 1 – Ename (Oudenaarde)

Website

www.erfgoedsiteEname.be

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Archeocentrum Velzeke

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum 14-18

AfricaMuseum