Erfgoedsite Ename

Het Provinciaal Archeologisch Museum Ename, kortweg pam Ename, brengt de 1000 jaar oude geschiedenis van de streek op een interactieve manier tot leven. Je  leert er over het dagelijkse leven van heren en knechten, abten en lekenbroeders, gravinnen en archeologen. 

Niet alleen pam Ename, maar ook de omliggende gebouwen zijn een bezoekje waard! Zo is er een Archeopark met restanten van de benedictijnenabdij, alsook een beschermd bos t’ Ename. Ook de prachtig gerestaureerde dorpskerk is een meerwaarde voor jouw bezoek aan Ename.

In het huidige stappenplan wordt rekening gehouden met de meest recente Coronamaatregelen. Zodra deze maatregelen versoepelen zal het stappenplan eveneens aangepast worden. Mocht u vragen hebben omtrent de Coronamaatregelen, raadpleeg dan zeker deze website van Erfgoedsite Ename.

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Openingsuren

De openingsuren van pam Ename kan je hier terugvinden.

Adres

Lijnwaadmarkt 20-  Ename (Oudenaarde)

Lotharingenstraat 1 – Ename (Oudenaarde)

 

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Archeocentrum Velzeke

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum 14-18

AfricaMuseum