Damiaanmuseum

Jef De Veuster, beter bekend als Pater Damiaan, is de centrale figuur in dit unieke en interactieve belevingscentrum. Het museum loodst je doorheen de verschillende periodes in het leven van deze Grootste Belg. Hierdoor merk je al snel dat Damiaan ook vandaag nog een zeer grote bron van inspiratie is. Door middel van een audiogids kan je dit eigentijdse museum verkennen. Een echte aanrader voor zowel jong als oud, want er zijn ook audiogidsen op maat van kinderen!

Scholen en groepen zijn ook buiten de openingsuren welkom op afspraak. Hierbij kunnen zij steeds kiezen voor een programma op maat. Meer informatie hierover kunt u vinden via deze link.

Wil je graag op een rustige manier het Damiaanmuseum bezoeken? Dan kom je best op zondagvoormiddag rond 11 uur. Dan is er meestal weinig tot geen volk. 

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant.

Openingsuren

April – oktober: Zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur

November – maart: Zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur

Schoolvakanties: Woensdag, zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur

Adres

Pater Damiaanstraat 37 – 3120 Tremelo

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Africamuseum

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum ’14-’18

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen Zoersel

Activiteiten in de buurt

Sven Nys Cycling Center

Sportimonium 1

Sportimonium

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum ’14-’18