Chocolate Nation

Chocolate Nation is het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld in het centrum van Antwerpen (recht tegenover het Centraal Station). Het is geen gewoon museum, maar een belevingsmuseum. Een museum waar je maar liefst 10 verschillende chocolade smaken kunt proeven.

In 14 thematische kamers neemt Chocolate Nation je mee op een reis van 60 tot 90 minuten en vertellen ze je het verhaal van onze Belgische chocolade. De tour start in de cacaoplantages van de evenaar en volgt de cacaoboon naar ’s werelds grootste cacao-opslaghaven in Antwerpen. Een enorme fantasiemachine demonstreert hoe chocolade wordt gemaakt en waar de zachte smaak vandaan komt.

Er zijn audiogidsen (die meer uitleg geven over de verschillende belevingsruimtes) in verschillende talen beschikbaar. Tijdens je rondleiding door het museum kom je chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties tegen die zijn wereldwijde reputatie hebben opgebouwd.

Bovendien organiseren ze chocolade workshops en cursussen. Chocolate Nation biedt zowel voor individuen als groepen verschillende soorten chocolade workshops aan. Onder begeleiding van een ervaren chocolatier leer je de beginselen van het werken met chocolade. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met zelfgemaakte studentenhaver en chocoladelollies. Ze zijn voor iedereen toegankelijk (dus ook als je geen ervaring hebt). 

Welke hulpmiddelen zijn aanwezig?

  • Kort stappenplan voor bezoekers (door Chocolate Nation – op aanvraag via mail)
  • Filmpjes waarin de ruimtes zichtbaar zijn (YouTube)

Openingsuren

De openingsuren van het belevingscentrum kan je via deze link terugvinden.

Adres

Koningin Astridplein 7 – 2018 Antwerpen

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!