Brasserie De Krone

Brasserie De Krone is een unieke locatie in Vlaanderen. Hier kan je immers genieten van een glaasje cava, verse pasta, kippenboutjes en zoveel meer binnen een autismevriendelijke setting. Het personeel, of toch een deel ervan, heeft immers Autismespectrumstoornis.

JEC De Krone is een job-ervaringscentrum voor jongeren met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Zij zijn ervan overtuigd dat ze, door deze jongeren de nodige arbeidservaring aan te bieden en hen te ondersteunen bij hun carrièreplanning, hun kansen op een job en dus ook hun algemeen maatschappelijk welzijn verhogen.

Jec De Krone (voluit Job-ErvaringsCentrum De Krone) is sinds mei 2014 een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring kunnen komen opdoen. Door hun ervaring in het begeleiden op de werkvloer leren de jongeren arbeidstechnische, sociale en persoonlijke vaardigheden die bij het zoeken naar een job van cruciaal belang zijn. Samen met een gemotiveerd en zeer divers team, bestaande uit opvoeders en horecapersoneel werken ze in een reële werkplek, setting. Ze bieden mensen een veilige omgeving waarbinnen de jongeren hun sterktes en zwaktes kunnen ervaren, in kaart brengen en dit op zowel sociaal, persoonlijk en beroepsmatig vlak.

Openingsuren

De openingsuren van de brasserie kan je op hun Facebookpagina terugvinden.

Adres

Mechelsebaan 249 –  2570 Duffel

Website