Belevingscentrum Rufferdinge

Ben je ook gefascineerd door techniek en landbouw? Dan is dit belevingscentrum zeker iets voor jou! In het Belevingscentrum Rufferdinge staat landbouw, techniek en waterkracht centraal. In dit oude molengebouw wordt techniek op een spelenderwijze manier voorgesteld en toegepast op allerlei hedendaagse toepassingen. Je leert er meer over hoe een molen werkt, welke tandwielen je nodig hebt om een fiets te doen bewegen en zoveel meer!

Op sommige momenten is de watermolen actief. Dan hoor je verschillende geluiden van de machines die aan het werk zijn. Deze momenten worden echter willekeurig gekozen en het personeel is hier niet steeds van op de hoogte. Breng dus voor de zekerheid een koptelefoon mee indien je gevoelig bent voor geluidsprikkels. 

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant.

Openingsuren

Het Belevingscentrum Rufferdinge is het hele jaar te bezoeken. Openingsuren verschillen echter van dag tot dag.  De meest up-to-date openingsuren je hier raadplegen. 

Adres

Molenbergstraat 4 – 3400 Landen

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Bezoekerscentrum Dru!f

Belevingscentrum '14-'18

Belevingscentrum ’14-’18

EMABB

E.M.A.B.B.

Activiteiten in de buurt

M-Museum

Bezoekerscentrum Dru!f

Druivenserre & Wijnkelder Soniën