Belevingscentrum '14-'18

Breng een bezoek aan het Belevingscentrum ’14-’18 in de indrukwekkende Engelenburcht in Haacht. Hier leer je meer over de Eerste Wereldoorlog en hoe de inwoners van het klooster en dorp dit hebben beleefd. Beluister dagboekfragmenten en volg de verplaatsingen van de troepen! 

In 2018 kreeg het Belevingscentrum er een nieuwe tentoonstelling bij over mensen die vandaag op de vlucht zijn in de wereld. Een heel actueel thema dat zeer mooi in beeld gebracht wordt in dit belevingscentrum. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan de kloostertuin die omgetoverd werd tot stiltetuin met herdenkingsboom.

Belevingscentrum '14-'18

Het Belevingscentrum ’14-’18 heeft bovendien leuke, educatieve pakketten voor lagere en secundaire scholen, maar ook voor gezinnen met jonge kinderen. Deze zijn zeker de moeite om eens uit te testen. Bovendien zijn ze eveneens verwerkt in het stappenplan!

Belevingscentrum '14-'18 2

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant. 

Openingsuren

Vanaf 1 november tot 31 maart: Dinsdag t.e.m. zondag van 10 t.e.m. 17 uur

Van 1 april tot 31 oktober: Dinsdag t.e.m. zondag van 10 t.e.m. 18 uur

Gesloten op maandag, Kerstmis en Nieuwjaar.

Adres

Kruineikestraat 5a – 3150 Haacht

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Breendonk

Fort van Breendonk

Oelegem

Fort van Oelegem

Gravensteen 1

Gravensteen

Activiteiten in de buurt

Sportimonium 1

Sportimonium

Sven Nys Cycling Center

M – Museum