Arboretum Kalmthout

Ontdek de maar liefst 7000 verschillende planten in het Arboretum Kalmthout, een 12,5 hectare groot groendomein. Deze planten komen van over de hele wereld. Een wandeling door deze prachtige tuin is dan ook zeker de moeite! De plantencollecties zijn vooral toegespitst op bomen, struiken en sierlijke tuinplanten. Als je wil weten welke planten er tijdens jouw bezoek in bloei zijn, kan je op voorhand de bloeikalender raadplegen. Dit kan je hier doen. 

UPDATE: Een visueel, autismevriendelijk overzicht van de Coronamaatregelen kan je hier terugvinden.

Arboretum

Op zonnige dagen en wanneer er activiteiten plaatsvinden (zoals bijvoorbeeld de paasroute) kan het iets drukker zijn in het Arboretum Kalmthout. Dat is ook zo in het weekend en over de middag. Wens je de drukte graag te vermijden, dan kom je best op andere momenten.  

Arboretum

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Antwerpen.

Openingsuren

Elke dag open van 10 tot 17 uur.

Gesloten op 25 december, 1 en 2 januari.

Adres

Heuvel 8 – 2920 Kalmthout

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Averegten

De Averegten

Barrevoetspad

Barrevoetspad De Schorre

Olmense Zoo

Pakawi Park

Activiteiten in de buurt

Sint-Romboutstoren

Sint-Romboutstoren

Lindepaviljoen

Lindepaviljoen Zoersel

Rivierenhof

Kinderboerderij Rivierenhof