AfricaMuseum

In de zalen van het AfricaMuseum maak je kennis met Centraal-Afrikaanse samenlevingen en hun (kunst)historische objecten zoals maskers, beelden en gebruiksvoorwerpen. Ook de vele talen uit deze regio en de ongelofelijke biodiversiteit die er aanwezig is, komen uitgebreid aan bod.

De geschiedeniszalen belichten niet enkel de koloniale periode, maar ook de lange geschiedenis van Centraal-Afrika vóór de kolonisatie. Bovendien sluiten enkele werken en installaties van hedendaagse Afrikaanse kunstenaars bij dit thema aan.

Dit museum kan jong en oud boeien en is dus zeker geschikt als familie-uitstap.

Het AfricaMuseum is zeer groot. Daarom is het soms iets moeilijker om er je weg te vinden in dit museum. Via deze link kom je op de website van het museum. Daar geeft het interactief plan een overzicht van de thematische museumzalen. Het kan  interessant zijn om  dit plan op voorhand eens aandachtig te bekijken. 

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant en het AfricaMuseum.

Openingsuren

Dinsdag t.e.m. vrijdag: 11u – 17u

Zaterdag, zondag, feestdagen en schoolvakanties: 10u – 18u

Het museum is gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei en 25 december

Adres

Leuvensesteenweg 13 – 3080 Tervuren

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Museum Natuurwetenschappen

Museum voor Natuurwetenschappen

Natuurpunt

Natuur- en erfgoedmuseum

Damiaanmuseum

Activiteiten in de buurt

Druivenserre & Wijnkelder Soniën

Kasteel van Gaasbeek

M-Museum