AfricaMuseum

Verschillende themazalen leiden je door de diverse Afrikaanse natuur en culturele steden. Je leert er oude en nieuwe tradities kennen en krijgt zicht op de koloniale geschiedenis die ons land met Centraal-Afrika deelt. Daarnaast wordt je ondergedompeld in de taal en muziek van dit unieke continent. Dit museum is er echt eentje voor jong én oud, waardoor het ideaal is als familie-uitstap!

Het AfricaMuseum is zeer groot. Daarom is het soms iets moeilijker om je weg te vinden in dit museum. Via deze link kan je echter een plattegrond terugvinden. Het kan steeds interessant zijn om deze op voorhand eens te bestuderen. 

Dit stappenplan werd gerealiseerd in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant.

Openingsuren

Dinsdag t.e.m. vrijdag: 11u – 17u

Zaterdag, zondag, feestdagen en schoolvakanties: 10u – 18u

Het museum is gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei en 25 december

Adres

Leuvensesteenweg 13 – 3080 Tervuren

Website

Heb je onlangs een stappenplan gebruikt en wil je graag jouw ervaring delen? Laat ons dan hier zeker een berichtje na!

Heb je ergens een fout opgemerkt of iets dat intussen veranderd is? Help ons dan hier om alle stappenplannen up to date te houden. Dan maken we samen de ervaring van anderen nog aangenamer.

Heb je tot slot zelf altijd gedroomd om een bepaalde attractie, hotel, bestemming, etc. te bezoeken, maar durfde je nooit de stap in het onbekende te zetten? Laat dan hier een suggestie achter voor een toekomstig stappenplan en wie weet zie je jouw voorstel binnenkort op de website verschijnen!

Gerelateerde activiteiten

Museum Natuurwetenschappen

Museum voor Natuurwetenschappen

Natuurpunt

Natuur- en erfgoedmuseum

Damiaanmuseum

Activiteiten in de buurt

Druivenserre & Wijnkelder Soniën

Kasteel van Gaasbeek

M-Museum