Wij zijn op de radio! Interview met Radio 2 over Toerisme voor Autisme

Iedereen toegankelijk! Dat is het thema van deze week bij de Inspecteur op Radio 2. Elke dag neemt hij samen met Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid, een idee omtrent toegankelijkheid onder de loep. Op woensdag 28 maart was Toerisme voor Autisme aan de beurt. Hieronder lees je meer over dit interview en waar je het opnieuw kan beluisteren.

 

 

Enkele weken terug kregen we plots te horen van Radio 2 dat we geselecteerd waren om het project van Toerisme voor Autisme in samenwerking met de Provincie Antwerpen te komen voorstellen op de radio. Het doel van dit project is om 20 attracties in de provincie Antwerpen autismevriendelijker te maken aan de hand van visuele stappenplannen (ook gekend onder sociale verhalen) die mensen met autisme kunnen raadplegen ter voorbereiding van een daguitstap. Daarnaast zal een medewerker van de attractie een workshop bijwonen waarbij ze zullen leren over autisme.

 

 

Het plan was om een week op voorhand een interview op te nemen in Domein De Putten (link naar Domein De Putten), één van de deelnemende attracties aan het project. Hierbij zou ik, als bedenker van Toerisme voor Autisme, het project voorstellen en zouden twee kinderen met autisme en hun ouders hun ervaringen delen. Dit interview zou op woensdag 28 maart in de vroege ochtend uitgezonden worden tijdens het programma van de Inspecteur. De fragmenten kan je via onderstaande mediaspelers opnieuw beluisteren.

 

Wat dit project verder inhoudt en welke attracties in de provincie Antwerpen deelnemen kan je hier lezen. Misschien staat jouw favoriet er wel tussen!

Leave a Reply