Provincie Oost-Vlaanderen en Toerisme voor Autisme slaan de handen in elkaar!

De Provincie Oost-Vlaanderen en Toerisme voor Autisme werkten het afgelopen jaar aan een grootschalig autismevriendelijk project. Hierbij werden de 14 provinciale domeinen, erfgoedsites en (natuur- en milieu-)-educatieve centra betrokken. Vanaf nu kan jij dus genieten van dit autismevriendelijke aanbod. Benieuwd over welke locaties dit gaat? Lees dan zeker verder in dit artikel!

Afgelopen jaar bracht Toerisme voor Autisme een bezoek aan deze 14 locaties. Op basis van dit bezoek werd een visueel stappenplan uitgewerkt. Hiermee kunnen mensen met autisme hun bezoek aan de locatie voorbereiden, waardoor zij met minder zorgen op uitstap of vakantie kunnen gaan. Per locatie werden alle activiteiten onder handen genomen, alsook eventuele overnachtingsopties. 

Klik hieronder verder om een kijkje te nemen in de verschillende stappenplannen. 

Maar daar bleef het niet bij! Na het uitwerken van deze stappenplannen werden 2 vormingsmomenten georganiseerd voor het personeel van de diverse sites. Tijdens het eerste vormingsmoment kregen ze uitleg over wat autisme is en hoe ze tegemoet kunnen komen aan de noden van bezoekers met autisme. Hierna volgde een praktijkgedeelte waarmee ze met deze tips aan de slag konden gaan.

Het enthousiasme en de inzet waren zo groot dat Provincie Oost-Vlaanderen meteen besloot om ook snoezelrugzakken uit te werken voor de verschillende locaties. Deze kan je vanaf nu ontlenen aan de infobalies van de trekpleisters. In deze snoezelrugzak kan je communicatiefiches terugvinden, een verzwaringsbeer, geluidsdempende koptelefoon, zonnebloem lanyard en zoveel meer. Deze rugzak maakt jouw ervaring nog autismevriendelijker!

2 Responses

Leave a Reply

Deel ervaringen en tips met anderen!

Zit je met vragen omtrent autismevriendelijke vakanties of daguitstappen? Wil je tips delen met anderen? Word dan lid van onze Facebookcommunity!

Steun ons & bestel bij Bol.com via deze link!