Vzw Metgezel: Begeleide vakanties voor kinderen, volwassenen en gezinnen met autisme in België

Nood aan een welverdiende vakantie, maar kan je tijdens je vakantie af en toe wel wat begeleiding gebruiken? Snuister dan eens tussen het aanbod van Vzw Metgezel! Sinds kort bieden zij ook vakanties en beleefmidweken aan voor mensen met autisme. Zowel voor, tijdens als na de vakantie is er begeleiding voorzien. Lees in dit artikel meer over hun werking en wat ze allemaal te bieden hebben.

Vzw Metgezel

Wat is Vzw Metgezel?

Vzw Metgezel is een organisatie die doorheen het hele jaar vakanties en beleefmidweken organiseert en begeleidt voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Sinds kort hebben zij ook een aanbod voor mensen met autisme in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Gedurende deze vakanties en beleefmidweken is 24/24 uur begeleiding voorzien of indien nodig. Deze keuze laten zij volledig aan u over. Deze begeleiding bestaat zowel uit professionele begeleiders als vrijwilligers.

 

Tuin

 

Voor wie?

Het aanbod van Vzw Metgezel is zowel gericht op zorgverblijven voor mensen met autisme, volwassenen met autisme, gezinnen met jonge kinderen met autisme, etc. Iedereen is welkom! Het aanbod wordt aangepast aan de vraag van de bezoekers.

 

Lappersfort

 

Hoe werkt het?

Via telefoon of mail kan je meer informatie verkrijgen over het aanbod van Vzw Metgezel. Als je geïnteresseerd bent, kan je op die manier ook boeken (0470 72 60 50 | vzwmetgezel.projectleider@gmail.com).

Eens je geboekt hebt, is er voor de vakantie sprake van een voorbereidend contact waarbij Vzw Metgezel kennis maakt met de gewoontes en communicatiemiddelen van de bezoeker. Op die manier kunnen ze tijdens de vakantie een gepaste omgeving garanderen. Daarnaast kan de bezoeker zich een beeld schetsen van wat hem/haar te wachten staat tijdens de vakantie. Er worden eveneens concrete afspraken gemaakt over de invulling van de vakantie. Deze invulling kan volledig afgestemd worden op de wensen van de vakantiegangers. Activiteiten kunnen gaan van een huifkartocht of oldtimertoch tot het samen knutselen of koken. Input van de gasten is ook zeker welkom! 

Je vakantie gaat door in het Lappersfort te Leke waar er plaats is voor 8 gasten. Dit verblijf wordt gerund door een verpleegkundige. Tijdens de vakantie is er naargelang de nood 24/24 uur begeleiding voorzien, maar het is ook mogelijk om slechts enkele uren zorg per dag aan te vragen. Op voorhand wordt besproken welke zorg/begeleiding overgenomen wordt. Indien gekozen wordt voor 24/24 uur begeleiding, dan kunnen slechts 3 vakantiegangers in het verblijf logeren. Op die manier hebben zij elk hun eigen kamer.

Tot slot is er na de vakantie nazorg voorzien in de vorm van een evaluatie, alsook een foto- en herinneringsboekje. Meer informatie over de werking van Vzw Metgezel, een volledig overzicht van hun aanbod en prijzen kan je hier vinden. Daarnaast kan je ook steeds contact opnemen met Eline (0470 72 60 50 | vzwmetgezel.projectleider@gmail.com). Zij kan je meer informatie geven over het vakantieaanbod van Vzw Metgezel. Heeft u eerder interesse in reizen naar het buitenland? Neem dan een kijkje bij Resett en/of 2 MOVE.

Ben jij zelf al eens op vakantie geweest met Vzw Metgezel? Laat dan zeker een reactie na op dit bericht en vertel ons hoe het was!

2 reacties

 1. Hallo

  Graag had ik wat informatie gekregen of er reizen zijn voor kinderen met beperking.
  Mijn zoon is 28 jaar en zou graag mee op kamp gaan. Hij heeft autisme. Kunnen jullie hem soms helpen.

  groetjes Ann

  1. Dag Ann,

   Er bestaan enkele reisorganisaties die georganiseerde reizen organiseren voor mensen met autisme. Neem zeker eens een kijkje bij 2Move en ResetT.

   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen