2MOVE: Reizen voor volwassenen met autisme

Heb je zin om de wereld te verkennen, maar zie je het niet zitten om dit allemaal zelf te moeten organiseren? Ga dan mee op reis met 2MOVE! Zij organiseren leuke vakanties voor volwassenen met autisme en garanderen eindeloos plezier zonder je zorgen te moeten maken over alle praktische zaken. Zowel voor, tijdens én na de reis staat hun begeleiding voor je klaar! In dit artikel kom je meer te weten over wat zij allemaal te bieden hebben.

Amerika 2018

Wat is 2MOVE?

2MOVE organiseert zomerreizen, skireizen en zoveel meer voor volwassenen met autisme naar verschillende toffe bestemmingen in Europa, maar ook daarbuiten. Zo organiseren ze zomerreizen naar Mallorca en Oostenrijk, maar ook een reis naar de Verenigde Staten! Dit kan dus gaan van een sportieve of culturele reis tot een luilekkervakantie of zelfs een combinatie hiervan. Het volledige aanbod van hun begeleide reizen kan je terugvinden op hun website.

Wie zijn de mensen achter 2MOVE?

Elke, Hans en Kristof zijn de drijvende krachten achter 2MOVE. Al tientallen jaren zetten zij zich in als begeleiders bij jongvolwassenen en volwassenen met autisme. Ook het reizen is hen niet onbekend! Samen organiseren ze al vele jaren vakanties die van begin tot einde duidelijk gepland zijn, maar met ruimte voor vrije tijd en individuele interesses.

Hans Kristof Elke

Voor wie?

Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan meereizen met 2MOVE! Dat is de enige vereiste. Aangezien de drie begeleiders gespecialiseerd zijn in het werken met mensen met autisme is deze organisatie dan ook ideaal voor deze doelgroep! Volwassenen die anders niet op reis gaan omwille van de drukte, planningsmoeilijkheden en dergelijke meer kunnen dat dankzij 2MOVE wel. Ben je jonger dan 18 jaar of heb je eerder interesse in een reis naar Marokko? Dan zijn de reizen van Resett misschien iets voor jou.

Hoe werkt het?

Via hun website kan je jou inschrijven voor een reis. Vervolgens neemt 2MOVE contact op met jou om de reis op eventuele persoonlijke wensen af te stemmen. Eens je definitief besloten hebt om mee te gaan ontvang je een uitgebreide reisbeschrijving. Een reisgroep bestaat meestal uit een 10 à 12 deelnemers. Per vijf deelnemers gaat er minstens 1 Nederlandstalige begeleider mee. Deze heeft altijd een pedagogische achtergrond. Voor de groep op reis vertrekt, ontmoeten ze elkaar op een infoavond. Als je dit wil, kan je ook toegevoegd worden in een Facebookgroep om op voorhand al wat kennis te maken met je medereizigers. Daarna moet je enkel nog vertrekken en vooral heel veel genieten!

Zomerreis Mallorca

Wat doen ze naast de reizen?

Naast hun reizen bieden de drie mensen achter 2MOVE ook begeleiding aan op een oplossingsgerichte manier. Dit kan gaan omtrent hoe je kan solliciteren, hoe pak je hobby’s aan, hoe organiseer je jouw leven, waar komt mijn stress vandaan en hoe kan ik er mee omgaan,… Jij bepaalt zelf hoe vaak je begeleiding wil en waar deze doorgaat.

Meer informatie over de werking van 2MOVE, een volledig overzicht van hun reizen en prijzen kan je hier vinden.

Ben jij zelf al eens op reis geweest met 2MOVE? Laat dan zeker een reactie na op dit bericht en vertel ons hoe het was!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen