Wat is de European Disability Card?

Misschien heb je al gehoord van de European Disability Card, misschien nog niet. In dit artikel kom je te weten wat deze kaart precies is en wat je ermee kan doen. Wil je graag weten hoe je deze kaart kan aanvragen? Lees dan het volgende artikel hier.

EU Disability Card: Voornaam - Achternaam - Geboortedatum - Kaartnummer - Vervaldatum

Wat is de European Disability Card?

De European Disability Card kwam tot stand onder leiding van het Belgian Disability Forum en werd vervolgens overgenomen door het European Disability Forum. Deze kaart beoogt de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te bevorderen voor mensen met een beperking. 

Hoe gebruik ik de European Disability Card?

De European Disability Card kan gebruikt wordt voor verschillende vrijetijdsactiviteiten waaronder een bezoek aan de bioscoop, het theater, een museum en dergelijke meer valt. Verschillende activiteiten waarmee Toerisme voor Autisme reeds samenwerkte en een stappenplan voor uitwerkte zijn aangesloten bij dit project. Elke deelnemende organisatie beslist zelf welke voordelen aan deze kaart verbonden zijn. Wil je graag weten of jouw volgende uitstap aangesloten is bij deze kaart en welke voordelen er gelden? Informeer dan op hun websiteHier vindt u alvast de lijst met partners die reeds aangesloten zijn.

Hieronder lees je enkele voorbeelden van voordelen die organisaties kunnen bieden:

  • Gratis toegang of toegang tegen een voordeliger tarief voor de persoon met een handicap of zijn begeleider
  • Brochures aangepast aan specifieke behoeften
  • Korting op het bezoek
  • Het verkrijgen van voorrangspassen in de pretparken (Lees hier of dit in jouw favoriete pretpark gebruikt kan worden)

Deze kaart kan op dit moment gebruikt worden in België, Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Roemenië en Slovenië. Helaas is deze kaart dus voorlopig nog niet geldig in onze buurlanden. Opgelet, de kaart is strikt persoonlijk. Dit wil zeggen dat u de kaart steeds moet bij hebben indien u wenst te genieten van deze voordelen en dat deze voordelen enkel voor u gelden.

Benieuwd hoe je deze kaart kan aanvragen? Lees dan hier het volgende artikel.

 

 

2 reacties

  1. Beste,
    Ik heb de pas aangevraagd voor mijn kleinkind, maar tot spijt sturen ze die op naar het domicilieadres van het kind. Daar het kind gedomicilieerd staat bij de moeder komt deze bij haar toe. Dat wil zeggen dat mijn zoon geen kaart kan ontvangen en de moeder weigert die te geven dus staan wij machteloos en hebben we geen kaart terwijl wij als vader en grootouders die goed zouden kunnen gebruiken met ons kleinkind als we met hem op uitstap of op reis gaan. Ik vindt dit niet eerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen