Voor kinderen en volwassenen met autisme kunnen wachttijden in attracties een uitdaging zijn. Daarom biedt Walibi de mogelijkheid om een Easy Pass te gebruiken, zodat je als gezin het parkbezoek gemakkelijker kunt maken. Met deze pas kun je vaak buiten de drukke wachtrijen wachten of wordt de wachttijd verkort. In dit artikel lees je alles over hoe je gebruik kunt maken van de Easy Pass in Walibi, wat de regels zijn en hoe je deze pas kunt verkrijgen, zodat jullie een zorgeloos bezoek aan het park kunnen hebben.
Walibi
Walibi is een dynamisch Belgisch themapark, gelegen in Waver, dat meer dan 40 attracties biedt voor jong en oud. Of je nu een fan bent van spannende achtbanen, zoals de nieuwe Mecalodon, of je zoekt naar waterpret, Walibi heeft voor iedereen wat te bieden. De Kondaa, de langste en hoogste achtbaan van de Benelux, zorgt voor de nodige adrenaline, terwijl Fun World de kleinsten vermaakt in alle veiligheid.
Dit jaar verwelkomt Walibi een nieuwe familieachtbaan, Mecalodon, die je met 65 km/u over een 925 meter lang parcours vlak boven het water voert. Het avontuur is extra spannend door 14 airtimes en spectaculaire decors. Naast de attracties biedt Walibi ook diverse eetgelegenheden voor elke smaak, van heerlijke burgers tot verfrissende ijsjes.
Walibi biedt een perfecte mix van adrenaline, familieplezier en ontspanning. Een ideale bestemming voor een dag vol avontuur! Meer informatie over het park vind je op hun website.
Is er een voorrangspas voor mensen met autisme in Walibi?
Ja, Walibi biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de Easy Pass voor bezoekers met een beperking, inclusief mensen met autisme. Deze pas biedt gefaciliteerde toegang tot de attracties van het park, maar het geeft geen prioritaire toegang. Het doel van de Easy Pass is om het bezoek aangenamer te maken voor mensen met specifieke behoeften.
Wat zijn de regels van deze voorrangpas en hoe verkrijg ik een voorrangspas?
De Easy Pass is gratis en kan verkregen worden door het voorleggen van de identiteitskaart van de persoon met een beperking en een volledig ingevulde en gevalideerde parkeerkaart voor personen met beperkte mobiliteit, of een EDC-kaart (European Disability Card). De pas kan enkel worden verkregen als minstens één van de aanwezige personen meerderjarig is (hetzij de persoon met de beperking, hetzij de begeleider).
Met de Easy Pass kunnen de houder en maximaal drie begeleiders gebruikmaken van gefaciliteerde toegang via aangepaste ingangen bij de attracties. Dit betekent echter niet dat er voorrang is voor de attracties; het kan zijn dat je een aantal cyclussen moet wachten, en er is geen vrije keuze van zitplaats in de attracties. In drukke tijden kan de wachttijd zelfs langer zijn. De Easy Pass is strikt persoonlijk en alleen geldig op de dag die op de pas vermeld staat.
Bij de ingang van elke attractie moet de houder van de Easy Pass samen met de begeleider instappen en kan de toegang alleen worden verleend als de begeleider ook mee in de attractie gaat. Het is belangrijk om de aangegeven tijden voor tweede ritten te respecteren, die worden genoteerd op de Easy Pass.
Begeleiders moeten altijd klaarstaan om fysieke bijstand te bieden bij het in- en uitstappen, aangezien Walibi geen assistentie biedt bij het helpen van bezoekers met beperkingen in attracties.
Heb jij al eens gebruik gemaakt van de Easy Pass in Walibi? Hoe was jouw ervaring? Als je meer wilt weten over hoe jij je bezoek aan een pretpark gemakkelijker kunt maken, klik dan zeker hier voor meer informatie.