Advies op maat

Toerisme voor Autisme screent en analyseert de complete bezoekerscyclus van uw toeristische organisatie en biedt advies op maat over hoe dit autismevriendelijker kan worden. Dit kan gaan om een museumbezoek, overnachting, sportactiviteit, concert en zoveel meer!

Wat wordt opgenomen in deze screening? 

Zoals reeds werd aangehaald wordt de volledige bezoekerscyclus grondig gescreend en geëvalueerd door experten inzake autismevriendelijk toerisme. Dit houdt onder andere volgende zaken in: website, brochures, rondleidingen, locatie, werking, oriëntatie, prikkelervaringen, communicatie, etc. Wenst u de analyse te laten focussen op een bepaald onderdeel van uw activiteit? Dat kan! Laat dit dan gerust weten tijdens het intakegesprek. 

Hoe gaat dit in zijn werk? 

Een consultant van Toerisme voor Autisme gaat op bezoek op de locatie van de attractie/accommodatie/sporthal/… Hierbij beleeft de consultant de activiteit zoals elke andere bezoeker. Achteraf stelt de consultant een uitgebreid adviesverslag op naargelang aanpassingen die kunnen gedaan worden om de locatie/beleving autismevriendelijker te maken. Het is dan aan de toeristische organisatie zelf om na te gaan wat haalbaar is binnen hun werking.

Ontdek hier onze andere diensten

Welke organisaties kunnen een screening aanvragen? 

Een screening van de volledige bezoekerscyclus kan uitgevoerd worden voor een ruim aanbod aan activiteiten. Dit kan gaan van daguitstapaanbieders zoals musea, erfgoedsites,… tot accommodaties, rondleidingen, luchthavens, kampen, etc. Alle verschillende actoren waarmee een persoon in contact komt tijdens een uitstap of reis kunnen inzetten op meer autismevriendelijkheid! 

Interesse in een screening?

Indien u een screening van uw bezoekerscyclus en advies op maat wenst, neem dan gerust contact op.