Hieronder kan je meer informatie vinden over de uitstap.
Twijfel zeker niet te lang om in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt!
Ook broers, zussen, partners, vrienden, (groot)ouders, kinderen zonder autisme zijn altijd welkom op de activiteiten. Let op, de inhoud van de activiteit is wel steeds afgestemd op de leeftijdsgroep die hierboven gedefinieerd is.
Samen creëren we een veilige, autismevriendelijke omgeving!
Op zaterdag 26 april 2025 gaan we op daguitstap naar Antwerpen, meer bepaald naar het MoMu. Om 14 uur beginnen we met een inspiratiebezoek aan de tentoonstelling Mode & Interieur. A Gendered Affair. Nadien gaan we zelf creatief aan de slag. Tijdens deze workshop zullen we zelf leuke pantoffels ontwerpen en maken. De activiteit eindigt rond 16u30. Je mag de pantoffels meenemen naar huis.
Met deze activiteit richten we ons op jongeren en jongvolwassenen met autisme (16 - 26 jaar). Broers, zussen, ouders, andere familieleden of vrienden zijn uiteraard ook steeds welkom!
Meer informatie over de workshop
Tijdens deze workshop kun je niet alleen je eigen sloffen maken, maar ook je creativiteit de vrije loop laten en functionaliteit en stijl combineren. Koude voeten? Niet meer! We kiezen van allerlei bonte stoffen et voilà - koude voeten behoren tot het verleden! Wil je het extra gezellig maken, kies dan voor stoffen die passen bij je interieur. Om je sloffen nog unieker te maken, ga dan voor versieringen zoals borduursels, knoopjes, of een leuke strik. Zo maak je van je huissloffen echte eyecatchers! Kijk trots naar het resultaat en trek je nieuwe huissloffen aan. Ze zijn niet alleen heerlijk warm, maar ook nog eens een fantastische toevoeging aan je interieur.
Meer informatie omtrent de tentoonstelling:
De tentoonstelling verkent de relatie tussen mode en interieur vanuit genderperspectief.
Binnen de negentiende-eeuwse huiselijkheidsideologie speelde de vrouw een belangrijke rol als ‘mooimaker’ van zichzelf en haar woning. Met het oog op comfort decoreerde ze het interieur met zachte kussens en texturen, gedrapeerde stoffen, handwerk en allerlei snuisterijen. Ook haar lichaam werd overladen met lagen textiel en passement. Daardoor ging ze op, of dreigde ze zelfs te verdwijnen, in haar interieur.
Die visuele versmelting kreeg een doordachte vorm toen enkele mannelijke vormgevers, onder wie Henry van de Velde, vrouwenkleding gingen ontwerpen. Vanuit een streven naar harmonie stemden ze architectuur, meubilair, decoratie, kleding en accessoires op elkaar af tot een totaalkunstwerk.
Ook modernistische (interieur)architecten zoals Adolf Loos, Lilly Reich en Le Corbusier hadden een mening over mode, die samenhing met hun visie op design. Ze streefden naar functionaliteit en streden tegen ornamentatie.
Hedendaagse creaties van onder andere Maison Martin Margiela, Ann Demeulemeester, Raf Simons en Hussein Chalayan bieden in de tentoonstelling een reflectie op de historische verhouding tussen interieur en mode.
De volgende prijscategorie(ën) zijn van toepassing voor deze activiteit:
Inbegrepen in de prijs:
Om de activiteit voor jou zo goed mogelijk voor te bereiden kan je een kennismakingsgesprek/ intakegesprek reserveren met mij. Hierin leren we elkaar kennen, zodat de drempel voor jou minder groot is om mee te gaan op uitstap. Daarnaast neem ik uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.
Dit kennismakingsgesprek is niet verplicht, maar kan een grote meerwaarde bieden voor jou. Dit hoef je uiteraard slechts eenmalig te boeken.
Je kan het kennismakingsgesprek steeds bijboeken bij het inschrijven voor de activiteit. In 2024 wordt opnieuw het grootste deel van de kostprijs van zo’n kennismakingsgesprek betaald door Toerisme Vlaanderen. Hierdoor hoef je slechts €40 te betalen voor een kennismakingsgesprek waarbij ik naar jou kom of slechts €20 voor een online kennismakingsgesprek.
Toerisme voor Autisme kiest voor een wereld waaraan mensen met autisme volwaardig kunnen deelnemen.
We bieden steun om de toeristische sector toegankelijk, gestructureerd, begrijpbaar, prikkelarme en bijgevolg aangenaam te maken voor mensen met autisme.
© Wilvissen, 2024 – All rights reserved – wilvissen.be