Hieronder kan je meer informatie vinden over de uitstap.
Twijfel zeker niet te lang om in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt!
Ook broers, zussen, partners, vrienden, (groot)ouders, kinderen zonder autisme zijn altijd welkom op de activiteiten. Let op, de inhoud van de activiteit is wel steeds afgestemd op de leeftijdsgroep die hierboven gedefinieerd is.
Samen creëren we een veilige, autismevriendelijke omgeving!
Op zaterdag 10 mei 2025 gaan we op daguitstap naar Gent, meer bepaald naar het Gum, het Gents Universiteitsmuseum. We trekken er een volledige dag op uit in het museum en de plantentuin. De activiteit start om 10 uur en eindigt om 15 uur.
In de voormiddag verkennen we het museum via het Atelier In & Out of the BOX. We nodigen jullie uit om het GUM samen met een gids te verkennen. In één van hun BOXen (atelierruimtes in de museumzalen) gaan we aan de slag met verschillende objecten. We bestuderen voorwerpen uit de prehistorie en ontdekken hoe archeologen die onderzoeken. We puzzelen botjes tot een skelet. We kijken rond in het museum en onderzoeken hoe we aan betrouwbare informatie komen.
Daarna pauzeren we met een eigen lunch. Deze lunch breng je zelf mee. Er zal wel iets van drank voorzien zijn in het museum.
Na de middag trekken we de plantentuin in voor een workshop 'Botanische verbeelding'. Tijdens deze interactieve rondleiding ontdekken we samen hoe vormen, kleuren en patronen van planten kunstenaars, van klassieke meesters tot hedendaagse visionairs, beïnvloeden. We gaan zelf creatief aan de slag met wat we om ons heen zien. Voor onze schetsen met potloden, onze tekeningen met houtskool en onze mandala’s met gevonden bladeren en bloemen doen we inspiratie op in de Plantentuin.
Met deze activiteit richten we ons op jongeren met autisme (14 - 18 jaar). Broers, zussen, ouders, andere familieleden of vrienden zijn uiteraard ook steeds welkom!
De volgende prijscategorie(ën) zijn van toepassing voor deze activiteit:
Inbegrepen in de prijs:
Om de activiteit voor jou zo goed mogelijk voor te bereiden kan je een kennismakingsgesprek/ intakegesprek reserveren met mij. Hierin leren we elkaar kennen, zodat de drempel voor jou minder groot is om mee te gaan op uitstap. Daarnaast neem ik uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.
Dit kennismakingsgesprek is niet verplicht, maar kan een grote meerwaarde bieden voor jou. Dit hoef je uiteraard slechts eenmalig te boeken.
Je kan het kennismakingsgesprek steeds bijboeken bij het inschrijven voor de activiteit. In 2024 wordt opnieuw het grootste deel van de kostprijs van zo’n kennismakingsgesprek betaald door Toerisme Vlaanderen. Hierdoor hoef je slechts €40 te betalen voor een kennismakingsgesprek waarbij ik naar jou kom of slechts €20 voor een online kennismakingsgesprek.
Toerisme voor Autisme kiest voor een wereld waaraan mensen met autisme volwaardig kunnen deelnemen.
We bieden steun om de toeristische sector toegankelijk, gestructureerd, begrijpbaar, prikkelarme en bijgevolg aangenaam te maken voor mensen met autisme.
© Wilvissen, 2024 – All rights reserved – wilvissen.be