Ga mee op stap naar Gravensteen x Boardgamecafé!

Gravensteen 1
Binnenkort trekken we met Come AUT & Play naar Gravensteen x Boardgamecafé.
Deze uitstap gaat door op 6 juli 2024.

Hieronder kan je meer informatie vinden over de uitstap.

Twijfel zeker niet te lang om in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt!

Praktische Info

Voor wie?

Deze activiteit is gericht op gezinnen met kinderen tussen 12 en 16 jaar. Je hebt geen officiële diagnose nodig om te kunnen deelnemen aan de activiteiten.

Ook broers, zussen, partners, vrienden, (groot)ouders, kinderen zonder autisme zijn altijd welkom op de activiteiten. Let op, de inhoud van de activiteit is wel steeds afgestemd op de leeftijdsgroep die hierboven gedefinieerd is.

Samen creëren we een veilige, autismevriendelijke omgeving!

Wat?

Op 6 juli gaan we op uitstap naar het Gravensteen, een middeleeuwse burcht in het hartje van Gent met smalle torentrappen, forse kantelen, tot de verbeelding sprekende vertrekken en een machtig uitzicht.

Daar volgen we een rondleiding van anderhalf uur waarbij we verhalen horen over heren en vazallen, recht en rechtvaardigheid, opbouw en afbraak, heden en verleden. Het Gravensteen is de ideale omgeving om meer over het woelige Gentse verleden te ontdekken. Het Gravensteen gaat speciaal voor onze groep een halfuur vroeger open, zodat we in alle rust onze rondleiding kunnen beginnen.

Daarna wandelen we naar World's End Comics & Games Center, een boardgamecafé op een kwartier wandelen van het Gravensteen. Daar kunnen we terecht om samen iets te drinken en een spelletje te spelen. Deze activiteit is niet verplicht. Als je liever afsluit na de rondleiding is dit helemaal oké!

Met deze activiteit richten we ons op gezinnen met kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Jongere of oudere broers of zussen zijn uiteraard ook steeds welkom!

Waar?

De activiteit gaat door in Gravensteen x Boardgamecafé. De exact startplek wordt later gecommuniceerd.

Wanneer?

De activiteit gaat door op 6 juli 2024.
– Geplande start: 09:30u.
– Geplande eind: 13:00u.

Nadien is er de mogelijkheid om samen iets te eten of te drinken indien je dit wenst. Dit is uiteraard geen verplichting. 

Kostprijs?

De volgende prijscategorie(ën) zijn van toepassing voor deze activiteit: 

- kind t.e.m. 12 jaar:
€ 5
- kind tussen 12 en 18 jaar:
€ 6,50
- volwassene (18+):
€ 10
- :

Inbegrepen in de prijs: 

  • Autismevriendelijke begeleiding
  • Autismevriendelijke voorbereiding
  • Rondleiding met gids in Gravensteen
  • 1 goodiebag per groep/gezin die zich inschrijft

 

Het eten en drinken bij World's End Comics & Games Center dient zelf betaald te worden. Dit is geen verplichte activiteit. Er zal een tafel voorzien worden voor onze groep, waarbij Sien tot 13 uur aanwezig zal zijn. Als je graag langer blijft, kan dit uiteraard!

Optioneel kennismakingsgesprek

Optioneel kennismakings-gesprek

Om de activiteit voor jou zo goed mogelijk voor te bereiden kan je een kennismakingsgesprek/ intakegesprek reserveren met mij. Hierin leren we elkaar kennen, zodat de drempel voor jou minder groot is om mee te gaan op uitstap. Daarnaast neem ik uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Dit kennismakingsgesprek is niet verplicht, maar kan een grote meerwaarde bieden voor jou. Dit hoef je uiteraard slechts eenmalig te boeken. 

Je kan het kennismakingsgesprek steeds bijboeken bij het inschrijven voor de activiteit. In 2024 wordt opnieuw het grootste deel van de kostprijs van zo’n kennismakingsgesprek betaald door Toerisme Vlaanderen. Hierdoor hoef je slechts €40 te betalen voor een kennismakingsgesprek waarbij ik naar jou kom of slechts €20 voor een online kennismakingsgesprek.

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten van Come AUT & Play?

Neem dan een kijkje op de activiteitenpagina.

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen