Train World

Train World is een museum waar je de geschiedenis en evolutie van de trein in België ontdekt. Het Belgische spoorwegnet is het oudste van het Europese vasteland. De vaste opstelling van Train World bestaat onder andere uit vijf stoomlocomotieven, waaronder de oudste nog bewaarde stoomlocomotief in Europa.

Het museum vertelt je het verhaal van de spoorwegmannen en -vrouwen die doorheen de geschiedenis tot op vandaag voortdurend in de weer zijn. De wereldoorlogen komen eveneens aan bod met onder andere een deportatierijtuig en een enscenering van een Rode Kruisrijtuig voor het vervoer van gewonde soldaten. Mis ook het spoorweghuisje en de koninklijke rijtuigen niet!

Train World is een inclusief museum en werkt er elke dag aan om de bezoekerservaring en de inclusiviteit voor iedere bezoeker te verbeteren. Zo organiseert Train World meerdere keren per jaar een prikkelarme dag. Op deze dagen zorgt Train World voor een rustige en aangepaste omgeving. De prikkelarme dag is er voor zij die het graag wat rustiger hebben.

Daarnaast biedt het museum het aanbod Multisenso Rail. In dit pakket neemt een gids/verteller je mee met de stoomtrein van machinist Alfons en stoker Raoul. De rondleiding is een multisensoriële route die je laat ervaren hoe het was om met een stoomtrein te rijden. De verhalenlocomotief bevat aangepaste kledij, belevingsgerichte voelobjecten, maar ook geluiden en geuren. De deelnemers kunnen zelf stoplichten bedienen en rook uit de locomotief laten komen.

ADRES

Prinses Elisabethplein 5 – 1030 Schaarbeek

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen