Sint-Romboutstoren Mechelen

Beklim 538 treden van de Sint-Romboutstoren! Deze belforttoren is een van de zes kerkbelforten in Vlaanderen uitgerust met stadsklokken. Bijgevolg is de toren het statussymbool voor de stad Mechelen. Bovenop de skywalk van deze 97,50 meter hoge toren heb je het beste zicht op de stad. Niet alleen het uitzicht, maar ook de beklimming naar boven zorgt voor een unieke ervaring! Terwijl de volwassenen de geschiedenis van de Sint-Romboutstoren beter leren kennen, kunnen kinderen zich uitleven met een leuke zoektocht!

Sint-Romboutstoren

Vanaf 18 juni 2018 zet ook dit monument zich in voor autismevriendelijkheid! Hierbij werden visuele stappenplannen ontwikkeld voor mensen met autisme en nam het personeel deel aan een vormingsmoment. Dit stappenplan kan via de gele knop aan de rechterkant van deze pagina gedownload worden. Daarnaast werden ook de afspraken die gerespecteerd dienen te worden in de Sint-Romboutstoren gevisualiseerd.

Bovendien is de Sint-Romboutstoren gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Stap af in het station van Mechelen en wandel ongeveer 20 minuten. Maak je er graag een complete daguitstap van? Dan kan je ook steeds een bezoek brengen aan Planckendael! Ook zij stapten mee in dit project.

ADRES

Sint-Romboutstoren, Onder den Toren – 2800 Mechelen

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen