Rijksmuseum Amsterdam

De kunst en geschiedenis van Nederland ontdek je in het Rijksmuseum in Amsterdam. Je kan er de meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh bewonderen. Er is altijd voor iedereen iets te doen: workshops, tours, zelfs theaterprogramma’s. Bezoek je het Rijksmuseum voor het eerst, dan is de rondleiding ‘Het beste van het Rijksmuseum’ een aanrader. 

JL Marshall

Je boekt je ticket best op voorhand via de website. Daarbij selecteer je een tijdsvak. Daarnaast kan je de gratis Rijksmuseum app downloaden voor bijzondere tours en slimme routes. Het Rijksmuseum is van en voor iedereen, daarom doen ze er alles aan om het museum voor alle bezoekers goed toegankelijk te maken.

Welke hulpmiddelen zijn er aanwezig voor mensen die bv. prikkelgevoelig zijn?

  1. Zoek rustige plekken op: De Eregalerij, 17de Eeuw en 19de Eeuw zijn de drukst bezochte ruimtes in het museum. Minder druk zijn de 18de Eeuw, de Special Collections, het Aziatisch Paviljoen en de 20ste Eeuw. Je kan een plattegrond downloaden waar de rustige ruimtes in groen zijn aangegeven.
  2. Prikkelarme ruimte: Er zijn plekken waar je wat rustiger kunt zitten, zoals de picknick (tussen het Atrium en de Philipsvleugel, zie plattegrond). In de weekends en vakanties kan het daar wel drukker zijn. Of bij het begin of het einde van de 18e eeuw op de eerste verdieping, waar de lift en het trappenhuis uitkomen. Ook hebben ze een kleine ruimte met een relaxstoel voor als je overprikkeld bent. Daar kan je naar vragen bij de informatiebalie.
  3. Voorbereiding: Als je je graag goed wilt kunnen voorbereiden, kan je het speciale voorbereidingsdocument downloaden. Alles wordt met duidelijke foto’s uitgelegd: van hoe het gebouw er uitziet, tot wat het personeel draagt en waar de informatiebalie is.
  4. Ga voorbij de rij: Daarnaast kan je als je een onzichtbare beperking hebt (en daardoor niet lang in de rij bij het entree kunt staan), een verklaring (ook te downloaden) invullen om direct naar binnen te kunnen gaan.
  5. Ga af en toe even zitten: Op verschillende plekken in het museum staan bankjes (zie plattegrond).
  6. Prikkelarme avondopenstellingen: Als het voor jou, of iemand die je begeleidt, echt niet mogelijk is om overdag te komen (bv. door autisme) kan je naar de prikkelarme avondopenstelling of prikkelarme familie-avondopenstelling komen.

ADRES

Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam, Nederland

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen