Huis van Alijn

Het Huis van Alijn is het museum van het dagelijkse leven. Je ontdekt er hoe mensen wonen, eten, vieren, liefhebben of ontspannen, vanaf het begin van de twintigste eeuw tot nu. In de hoofdtentoonstelling zie je aan de hand van de jaarkalender de belangrijke levensfasen en dagdagelijkse rituelen. Daarnaast organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen en publieksactiviteiten, binnen en buiten de museummuren. Hierbij heeft het museum oog voor actualisering en diversiteit.

Het Huis van Alijn streeft ernaar om een toegankelijke en gastvrije plek te zijn waar iedereen kan genieten van hun tentoonstellingen en activiteiten. In het Huis van Alijn ontdek je met al je zintuigen welke rituelen, gewoontes en tradities ons dagelijks leven vanaf de 20e eeuw tot vandaag vormgeven.

Tijdens een museumbezoek krijg je prikkels zoals geuren, geluiden, projecties en donkere of felle kleuren in de kamers te verwerken. Voor sommige bezoekers zijn er te weinig, voor anderen te veel. Daarom biedt het Huis van Alijn een prikkelmand aan. Hierin vind je allerlei tools die je kunnen ondersteunen bij prikkelgevoeligheid. De prikkelmand kan helpen om stress te verminderen.

Hoe werkt het?

  • Je vraagt aan de baliemedewerker naar de prikkelmand.
  • Je mag zelf kiezen welke tools je gebruikt tijdens je bezoek. Je mag zeker meerdere voorwerpen meenemen.
  • Je krijgt een zak om je voorwerpen in te steken.
  • Na je bezoek geef je alles terug aan de baliemedewerker.

Welke voorwerpen zitten er in de mand? Gehoorbeschermer, handschoenen, zonnebril, knuffels, stressballen (met verschillende texturen), tangles (met verschillende texturen), fidgetcube en een houten speelgoedtrein.

Er bestaan ook versies waarbij een zakje met een vast aantal voorwerpen aan de balie ligt. Bezoekers kunnen vrij een zakje meenemen als ze dit wensen zonder dit eerst aan de balie te vragen, en leggen het nadien terug. De drempel is dus kleiner dan het eerst zelf te moeten vragen aan de balie, maar er is minder keuze.

HULPMIDDELEN

ADRES

Kraanlei 65 – 9000 Gent

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen