Hipponia

Is jouw kind ook zo zot van dieren? Dan is dit ponykamp misschien wel iets voor jullie! Bij Hipponia kunnen kinderen van 4 jaar tem 10 jaar met (kenmerken van) autisme, ADHD en sociaal-emotionele moeilijkheden terecht voor ponykampen op maat – de ‘ponyprikkelkampen’. Het doel van Hipponia is om ook de kinderen die nét dat tikkeltje meer nodig hebben, een fijne kampervaring te bieden.

Tijdens deze ponyprikkelkampen worden de kleine groepjes van maximum 8 kinderen begeleid door 2 of 3 ervaren begeleiders. De pony’s zijn met zorg geselecteerd en specifiek getraind zijn naar de doelgroep van kinderen. De kampen gaan door in Broechem (Provincie Antwerpen) en zijn steeds zonder overnachting (9u – 16u).

Eén week op voorhand krijgen de kinderen een visueel stappenplan over het kamp met informatie over de begeleiders, pony’s en afspraken, alsook de individuele daglijn. Elk kind krijgt dagelijks een individuele ponyles door Whitney, gecertificeerd equicoach en leerkracht buitengewoon onderwijs. Hierdoor kan er ingespeeld worden op de noden en kenmerken van elk kind.

HULPMIDDELEN

WEBSITE

ADRES

Ranstsesteenweg 102 - 2520 Broechem

ANDERE INTERESSANTE BESTEMMINGEN

Filter bestemmingen:

Land
Land
Locatie
Locatie
Type
Type
Aanwezige hulpmiddelen
Aanwezige hulpmiddelen